Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de desembre de 2011
0 comentaris

REQUENA (LA PLANA D’UTIEL)

     Municipi situat a la comarca de La Plana d’Utiel. El terme el constitueix fonamentalment una part de l’altiplà que s’estén des de Requena fins l’oest cap al límit amb la província de Conca, de la qual la separa la vall del riu Cabriol. és el municipi de major extensió de tots els del País Valencià. La superfície conreada comprén un terç del total del terme, dedicat en gran part a la vinya. La seua tradició tèxtil, els orígens de la qual són del segle XVI, en aquests darrers anys ha augmentat amb l’establiment de moltes indústries, que han motivat un creixement demogràfic de la població. Requena, a més del nucli urbà, està composada en gran part de llogarets, dispersos pel seu ampli terme municipal, que en la seua totalitat comprén quelcom més d’uns 20.000 h.

     El terme de Requena fou habitat ja en el paleolític, després en l’edat del bronze i en els temps de la Roma Imperial. En l’època musulmana fou una important població. En el Romancero del Cid consta la presència del Cid Campeador per aquestes terres. Requena fou conquerida el 1177 pel rei Alfons VIII de Castella i definitivament ocupada el 1219 per l’arquebisbe de Toledo, Roderic Ximénez de Rada. El 1265 quedà davall la jurisdicció reial. El 1836 rebé de les Corts el títol de ciutat. El 1851 juntament amb els municipis confrontants fou incorporada al PV.

     Requena pertanyia des d’un principì al bisbat de Conca, fou incorporada a la diòcesi de València el 1960. Actualment el nucli urbà té dues parròquies: Sant Nicolau i el Salvador. La primera tenia una planta primitiva romànica, que fou reconstruïda  el segle XVIII amb estil neoclàssic. L’església del Salvador, gòtica, interiorment ha rebut ornamentacions d’alttres estils a través dels temps. Té altres esglésies i monuments de gran valor artístic. La major part dels llogarets estan constituïts com a parròquies, entre altres esmentem: Campo de Arcis (Sant Isidre), Casas de Eufemia (La Immaculada Concepció de la Mare de Déu), Casas del Río (Sant Antoni de Pàdua), el Derramador (Sant Miquel Arcàngel), los Duques (L’Encarnació), Los Isidros (Sant Antoni Abat), Los Ruices (La Mare de Déu del Miracle), Los Pedrones (Sant Antoni de Pâdua), Sant Antoni de Requena i Sant Joan de Requena.    


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.