Solcades

Eduard Solà Agudo

26 d'agost de 2022
0 comentaris

L’ètica

Mon cosí és més dropo que el dormir, però és bona persona. Avui en dia es relativitza fins i tot l’amor, la mort i a qualsevol malparit. És un dels mals dels nostres dies. Un dels vertebradors, segons el meu parer.

Sempre recordaré un professor de Filosofia que vaig tenir a l’ESO. Un gran professor, com tots i totes les que vaig tenir. Un dia, en una classe del migdia, quan ja mos havíem assegut tot lo grup en rotllana, vam començar a discutir moderadament.

En un moment de la discussió, lo professor va dir, aproximadament, que els científics havíen desvetllat suficients arguments per deixar enrere la provable existència de Déu. Aleshores, no vaig saber què respondre, com a catòlic. En quina raó científica es recolzava? Vaig pensar que havia amollat aquell argument per suscitar alguna reflexió i donar volada al debat.

Però no: De seguit va dir que la religió havia quedat relegada a l’àmbit de l’ètica. Jo no vaig respondre, no vaig dir res. La meua fe, als 14 anys, ja estava ben arrelada. Com ara, amb la diferència que ara tinc els arguments suficients per combatre l’ateïsme i l’agnosticisme i aportar arguments forts per pensar que, en efecte, Déu existeix.

Així mateix, lo meu professor no va contradir allò que jo també penso. Que viure la fe amb respecte cap a un mateix, conscientment, és un tresor, una sort que només es pot experimentar a través de l’actitud, és a dir, de l’acció.

No soc gens partidari de relativitzar-ho gairebé tot. De fet, permeteu-me un caramel cap a aquest diari, Vilaweb. I us seré molt sincer.

Sempre he dit que jo m’informo a través de Vilaweb i és ben bé així. Val a dir que no sempre comparteixo del tot alguna opinió, però sí la línia editorial en conjunt, sobretot la del seu director, en Vicent Partal.

En aquest país tenim la sort de tenir a l’abast Vilaweb, un diari que fa possible l’ideari heterodox de Joan Fuster, i el més potent de la història és que ho fa sense pretendre-ho, amb la naturalitat propia de les persones lliures, que son les persones conscients i honestes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!