Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 de gener de 2015
0 comentaris

SANTA BÀRBARA D’ALGEMESÍ

Després de visitar i ser il.luminats pels quadres de Ribalta i Segrelles de la basílica menor de Sant Jaume, després de visitar el càlid llar de la Beata Josepa Naval Girbés, el pelegrí emprén el camí cap a l’horta.

El carrer és “una de las más largas del pueblo, aunque en general sus edificios no son tan buenos como los de las otras calles”, escrivia el 1908 el pàrroc Dr Miquel Belda. Estret, igual que la sèquia rega les llars, terra fèrtil on germinen i creixen les famílies d’aquest poble llaurador. I en una de les cases habitada compartix les fatigues la imatge de Santa Bàrbara.

Allí, en la xicoeta i rectangular capella custodiada per la porta de forja i vidre, entre les reixes contempla el pelegrí el lloc sant. EL sostre està envoltat per una escòcia ribetejada d’or, és de color terra treviso i d’ell penja una llum. L’altar es troba cobert per un mantell blanc sobre el qual han estat col.locats tres rams de flors i dos canelobres moderns. La titular es troba en l’interior d’una fornícula, custodiada per dues pilastres de marbre. La imatge presenta els elements iconogràfics al.lusius a la seua vida: la torre als seus peus, el calze sobre què s’eleva l’eucaristia i la palma del martiri, sustentats aquests per les seues mans i el cap adornat per la corona reial.

Finalment, conta Luis Lluch Garín que fa temps els devots, en passar-hi, tiraven unes monedes al sòl, a mode d’ofrenes.

Lectura: Eclesiastès 30, 21-25


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.