Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de febrer de 2019
0 comentaris

Sant Joan d’Àvila, Mestre de Sants

Patró del clergat secular espanyol. Va néixer a Almodóvar del Campo (Ciutat Real) en 1500 en el si d’una família que el va educar cristianament. Molt jove es va traslladar a Salamanca on estudia lleis (1516). Durant unes festes en aquesta ciutat estudiantil va tenir una experiència de trobar-se amb Jesucrist i va canviar la seva vida radicalment, abandonant els seus estudis i l’entorn que li oferia un futur prometedor. A la casa paterna es va dedicar a l’oració i a la penitències, anys de creixement en l’amor i la purificació interior. Després es va encaminar a Alcalá d’Henares (1520- 1526), ​​decidit a ser sacerdot i a consagrar la seva vida a Crist i anunciar l’Evangeli. Ja sacerdot reparteix els seus béns als pobres s’encamina a Sevilla per abraçar la vida apostòlica com a missioners a Amèrica.

Però la Providència va voler que es trobés allà amb Alonso Manrique, arquebisbe de Sevilla, que l’encamina en tasques d’evangelització a la seva diòcesi i després a altres diòcesis de l’entorn, mereixent per això el títol de “Apòstol d’Andalusia”. el qual va acceptar amb esperit de fe i de total disponibilitat.

Va saber adaptar les veritats de la fe a l’enteniment de la gent amb paraules que fàcilment comprenien i que il·luminaven poderosament les seves vides, per mitjà de la predicació pública i la direcció espiritual. Això el va portar a unir-se més a Crist i patir persecució. En sortir de la presó de la Inquisió, en 1535, es trasllada a Còrdova, on entaula contacte amb l’bisbe Álvarez de Toledo i fra Luis de Granada.

A Montilla s’instal·la a 1545, on encara es conserva la casa que va habitar. des d’allà anirà ultimant la seva obra: dirigir onze col·legis escampats per la geografia andalusa, escriure els Memorials de Trento, que presentarà al concili el seu amic, Pedro Guerrero, bisbe de Granada, rep o aconsella els seus deixebles i amics en el Senyor, entre ells sant Francesc de Borja, Sant Joan de Déu, santa Teresa de Jesús, sant Ignasi de Loiola, sant Tomàs de Villanueva, sant Pere d’Alcàntara, per la qual cosa és conegut com “Mestre de Sants”. forma i envia a sacerdots en missió. Va morir santament el 10 de maig de 1569. El 7 d’octubre de 2012 el papa Benet XVI el va proclamar doctor universal de l’Església.

PD: Traducció del full ALELUYA


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.