Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de juliol de 2012
0 comentaris

La societat de consum ens manipula (i 2)

     Doncs ara a treballar per tal de satisfer totes aquestes necessitats i desitjos. I a comprar els 35 objectes que se’ns han fet per a això. I a atapeir casa d’andròmines per a tant capritx. Per ahí ens duen, i amb molt bons resultats pel que es veu, perquè en algun moment els més valents de la torba esganyada s’hi rebel.len. Però els seus mateixos companys de tall els insulten. Calleu, no veieu que abans no menjàvem i ara mengem! I l’any que ve tindrem cotxe.

     Quantes vegades es repetiren  aquests crits i aquestes lluites encara dins del moviment obrer, en la seua història de dos-cents anys. Seria important per a qui vulga aprofundir que llija alguna bona història de la vida en les fàbriques. Una i altra vegada han renascut aquests enganys. Una i altra vegada han repìntat la cara del treball, presentant-nos la seua faç atractiva. I segueixen acabdillant el mercat amb altres enganyoses presentacions.

     Algun lector sensible podrà queixar-se del tractament que donem als dirigents del mercat. Respondrem preguntant: què és l’immoral, el que nosaltres diem o el que ells fan? I el seu excessiu enriquiment i fam i escassetat de molts milions ens sembla que ha de continuar? Ningú no pot alçar la veu en defensa del maltractats?
 
     I d’aquests últims (maltractats en qualsevol sentit del mot) ja cada dia en som més. Per si algú encara ho dubta, solament cal veure les mesures ja aplicades pel govern de torn (i les que vindran abans que ens pensem). Bon dia. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.