Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de setembre de 2008
0 comentaris

LA MARE DE DÉU DELS DOLORS

És la festivitat d’avui. L’Església celebra, després de la festa de l’Exaltació de la Santa Creu -ahir-, també coneguda com la Santa Creu de setembre, la Mare de Déu dels Dolors. La pietat cristiana ha meditat amb insistència sobre les escenes en què la Mare de Déu, al costat de la creu, pateix pel seu Fill que mor… i així apareix l’Stabat Mater i la devoció dels Papes Pius VII i X. Aquesta xicoteta referència ve, i que ningú no veja un falta de respecte, arran del començament del curs escolar 2008-09 -almenys pel que fa a l’ensenyament públic i al País Valencià-. El curs escolar ha començat avui. Ha estat el dia de l’acollida als diversos grups dels cursos de l’ESO i el Batxillerat. Demà ja farem classe amb normalitat.

I mentrestant ahir podíem llegir que “la xarxa pública assumeix quatre vegades més estrangers que la privada. Les escoles públiques acullen 560.000 immigrants front als 120.000 de la concertada. Els estudiants estrangers són el 9,4%” (EL PAÍS).  Si ho volem més clar: a l’ESO tenim un 13,2% (públics) i un 6,0% (concertats) d’alumnes procedents de la immigració que representen un 1,8% sobre el total del sistema educatiu. I al batxillerat tenim un 5,0% (públics) i un 2,6 (concertats) d’alumnes estrangers, cosa que significa un 4,4% sobre el total d’alumnat estrangers que cursa ensenyaments no universitaris.

Si les dades anteriors ja són preocupants, més ho són les d’abandó educatiu. L’estat és l’únic país de l’UE on creix l’abandó escolar. Mentre que a països com Alemanya, Bélgica, Finlàndia, Polònia, Suècia, etc va a menys, al nostre territori va a més. Així de l’any 2006 al 2007 hem passat d’un abandó del 29,9% al 31,0%. Portugal, que té unes dades d’abandó superiors a les nostres, ha baixat d’un 39,2% a un 36,3%. Per tant, cal fer alguna cosa perquè la tendència canvie. I no veig cap signe que això es faça (almenys fins al dia d’avui)

Si voleu llegir la informació en què he basat el post ací ho podeu fer.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.