Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de gener de 2012
0 comentaris

La democràcia solament pot ser participació (1) (al voltant dels DESGOVERN EN QUÈ ESTEM CLAVATS AL PV)

     És veritat que el poble vota i això serveix per tal d’etiquetar el sistema, falsament, com a democràtic, però la majoria acudim a les urnes o ens abstenim sense haver-nos preocupat d’informar-nos prèviament i sense haver analitzat les propostes dels partits polítics, no a la llum dels meus interessos o del creixement econòmic, sinó a la llum de la defensa de la persona i de la dignitat dels ciutadans a qui estan obligats a defendre. Aqueixos vots condicionats per mitjans de comunicació i les campanyes lectorals, serveixen al poder dominant per fer la impressió que se sotmet al veredicte de la voluntat populart expressada en “llibertat” en les urnes. En ocasions serveix inclús per avalar la corrupció. Es confon a la gent oferint-li llibertat d’expressió al temps que se li impedeix la llibertat de pensament.

     Ja des de la nostra infantesa se’ns ha ensenyat en aquesta direcció. Sempre ha tret més benefici l’alumne obedient i aplicat que qui posava en dubte la norma establerta. I hem aprés a callar les injustícies, hem donat per bo un model de societat que ens han imposat com a únic possible i ens ho hen cregut sense dir ni piu i hem aprés a ser individualistes, a buscar-nos la vida pel nostre compte, al crit de “campe qui puga”, i ens hem omplit de por. Por a perdre les molles amb què el sistema recompensa la nostra fidelitat…, hem perdut la possibilitat de ser protagonistes i construir el nostre propi model de convivència i desenvolupament, de ser lliures…, hem renunciat a viure, a canvi d’un mínim “benestar”

     Però aqueixa etapa feliç s’ha acabat. El conte que aquesta societat és la milllor de les possibles s’ha acabat. I a més el conte no acaba bé. Per tant, cal reaccionar. Mai més necessari que ara allò de “renovar-se o morir”.

     PD: D’uns papers de Santa Maria de Nassiu.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.