Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

13 de febrer de 2020
0 comentaris

Francesc i el Sínode de l’Amazònia (I)

En el seu missatge conclusiu dels treballs del Sínode de l’Amazònia en què va criticar durament les “elits catòliques”, el papa va demanar posar atenció als diagnòstics del Sínode i “no a les cosetes”.

En l’Aula del Sínode el dissabte 26 d’octubre, el Sant Pare abordà alguns dels temes que més han preocupat l’atenció pública, explicant que avalua la creació d’una comissió per tal de seguir investigant la possibilitat d’ordenar diaconesses, l’existència d’un ritus amazònic, però no deixà clar el tema de la proposta d’ordenar homes casats, els anomenats viri probati.

Sobre el tema de les diaconesses, el Papa va dir que pensa en la possibilitat de “tornar a cridar la comissió o cridar-la amb nous membres per tal de vore el tema del diaconat permanent”.

Francesc va recordar després que en maig d’aquest any va entregar a la Unió de Superiores Generals el resultat de la investigació de la comissió que es va crear el 2016 “i ara cada un dels teòlegs està en la seua línia investigant açò”.

“Vaig a procurar refer açò amb la Congregació per a la Doctrina de la Fe i cridar noves persones en aquesta comissió. Recull la pancarta que han posat per ahí: “que siguem escoltades”, va indicar.

El Pontífex també agraí als mitjans de comunicació “pel favor que ens fan de difondre el Sínode. Els demanaria un favor, que la difusió que facen del document final es detinguen en els diagnòstics, que és la part feixuga, on el Sínode s’expressà millor. El diagnòstic cultural, el diagnòstic social , el diagnòstic ecològic”.

El Papa va advertir després del “perill d’entretindre’s a veure què es va dedcidir en aquesta cosa disciplinar, qui va guanyar, aquest partit o l’altre. Els demanaria als mitjans que no ho facen”.

“Sempre hi ha un grup de cristians elit que es claven en aquests tipus de resolucions més disciplinàries intraeclesiàtiques i fan del món un partit on guanya aquest o  l’altre, guanyem tots. Que no es tanquen en això”.

Reflexions
09.03.2016 | 4.52
Avui us recomane dos llibres
09.07.2006 | 6.06
A General
D’articles
16.11.2009 | 9.40

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.