Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de setembre de 2015
0 comentaris

Cultura popular (I)

Cultura popular és la cultura creada i transmesa de generació en constant procés de canvi. Són valors que compartim els individuus, les vivències, costums, els records familiars i successos històrics, les festes populars, els costums funeraris, la forma d’alimentar-se, vestir_se conduir-se recrear-se les seues celebracions, manifestacions religioses, estils arquitectònics, manifestacions artístiques: música, balls, refranys, llegendes, pintures, jocs, toponímia, medicina polpular… És l’activitat popular que abraça qualsevol manifestació humana de forma anònima i que expressa el caràcter de la seua vida en grup, on cada comunitat l’assumieix i el fa singular en el seu imaginari popular com a part de la memòria històrica.

És part inseparable de la identitat i el patrimoni del poble. Pot aparéixer en qualsevol moment i activitat humana ja que el poble selecciona i dóna valor al fenomen que cobra vigència fins determinar que l’obra d’un membre o grup passe a ser obra i llegat de tots. El poble determina el seu valor com a vivència cultural assimilant el seu contingut i eliminant altres adherències.

La identitat cultural es va conformant a través d’un llarg procés en què s’inculquen i transmeten normes, valors, tradicions, costums, mites… per tal d’assumir nous conceptes i experiències que poden o no conformar la seua identitat. Després d’analitzar les arrels de la cultura popular, la seua constitució, desenvolupament i presència com a companya de l’home des de l’albor de la seua història fins al nostre moment, ens reafirmem i potenciem: (segueix)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.