Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 de gener de 2014
0 comentaris

Cripta de la presó de Sant Vicent Màrtir

Comencem aquesta nova secció , en què seguint les rutes que recorren les nostres terres ( camins de Sant Vicent Màrtir, Santiago , El Cid , Jaume I, Sant Vicent Ferrer , … ) coneixerem els petits i recollits llocs d’oració : les ermites . A més , per tal d’ajudar el lector a visitarlos ens acompanyarem de la Bíblia i una petita oració , transformant l’excursió en peregrinació .
 
La primera no es troba oberta al culte , tot i que durant segles va ser lloc de peregrinació , cor de la Valentia visigòtica . Seguint el Camí de Sant Vicent Màrtir ens submergim en la ” Cripta Arqueològica de la Presó de Sant Vicent Màrtir ” . Com a catacumba amagada a la ciutat , prop de la Catedral els ulls contemplen les restes del conjunt episcopal visigòtic integrat per la catedral , esglésies , capelles i necròpolis . Tot just uns metres quadrats , on s’aixequen el creuer , separat de la nau i el presbiteri per una doble línia de cancells i al centre un sarcòfag . 
L’espai, al qual s’accedeix per una escala, ens trasllada als temps dels bisbes Justinià , Witiciscle i Eutropi . Són els nostres orígens , regats per la sang del sant d’Osca , la llavor sembrada pels qui vivien a la part alta de la ciutat , al costat del riu Túria . El silenci acompanyat per la música i il · lustrat per l’audiovisual ens submergeix en les nostres arrels .
 
Lectura : Deuteronomi 26 , 4-10 .  El sacerdot rebrà la cistella de les teves mans i la deixarà davant l’altar del Senyor, el teu Déu.  Després, a la presència del Senyor, el teu Déu, diràs això: “El meu pare era un arameu errant, que va baixar a Egipte i va viure-hi com a immigrant amb les poques persones que l’acompanyaven. Allà es convertí en una gran nació, forta i nombrosa. Els egipcis ens maltractaren, ens oprimiren i ens imposaren treballs pesats. Llavors vam implorar l’ajut del Senyor, Déu dels nostres pares, i ell escoltà el nostre clam: veié la nostra dissort, les nostres penes i la nostra opressió. El Senyor ens va fer sortir d’Egipte amb mà forta i amb braç poderós, enmig de gestes esglaiadores i entre senyals i prodigis; ens va fer entrar en aquest lloc i ens donà aquest país, un país que regalima llet i mel. Per això porto aquestes primícies dels fruits de la terra que tu, Senyor, m’has donat.”

Deixa llavors la cistella a la presència del Senyor, el teu Déu, i prosterna’t davant d’ell.

 

Oració : Pare , com l’hebreu des de la meua llar puge fins a dalt de la ciutat i m’acoste a aquest lloc , on segles enrere germans meus celebraven l’eucaristia ,
vivien la fe que van rebre dels apòstols . Avui faig meua la pregària de l’oferent , mentre recorde la història del meu pare i la meua mare , la fe de la meva família i de l’Església , feta gratitud , perquè Tu un dia vas establir el teu poble en aquesta ciutat , vas escoltar el clam dels meus avantpassats i conduïres a la meua família pel camí de la fe fins a la trobada amb Crist .

PD: Aquest és una traducció i ampliació del full ALELUYA. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.