Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 de setembre de 2006
General
2 comentaris

A qui corresponga…

Algunes i alguns heu de saber que l’autovia CV-60 que ha d’anar de l’Olleria a Gandia té un tram fins a Rótova acabat, i un altre de Rótova a Terrateig en ple procés de dur-se a cap. Els conductors que venim des de Xàtiva (bàsicament, de Benicolet, Llutxent i Quatretonda) ens hem vist obligats a agafar un tros de carretera fins a Terrateig (perquè l’eixida des del Morquí venint en aqueixa direcció ha estat tallada per obres de l’autovia). Fins ací, cap problema. Són uns minutes més i un poc més de gasolina (Sr. Aznar, no havíem quedat que la guerra de l’Iraq ens l’abarataria?). El problema és que molts conductors fan un gir prohibit i ixen en direcció a Gandia sense anar fins a Terrateig. A mi, com podreu imaginar, el que faça cada u amb la seua vida i el seu cotxe… Però és que posen en perill constantment la resta de conductors que, cada dia, fem aquesta ruta. Per tant, Guàrdia Civil de Trànsit, feu algun que altre control en aqueix lloc. En cauran com a mosques i contribuireu a la seguretat de la gran part dels conductors.

Una segona cosa: S’ha fet "ja" normal que els controls d’alcoholèmia tinguen lloc divendres i dissabtes en zones de marxa: platges, discoteques, pubs, etc. A ningú no se li ha acudit que si se’n feren a les eixides dels bars dels pobles i políogons industrials de 10 a 11:30 també serien molt efectius. Avui mateix, no diré on, no es podia transistar amb cotxe, i a peu amb moltes dificultats, en ple centre d’un poble. El motiu era la quantitat de cotxes mal estacionats, i tot era perquè els seus conductors esmorzaven als dos bars del poble. Amb alcohol, segur. Per tant, a qui correspongali done aquesta idea: controls d’alcoholèmia també en dies de treball i a les eixides dels bars on la major part dels nostres veïns esmorzen cada dia i, després, agafen el cotxe.

I una tercera cosa: no sabia que els llençols de la Conselleria de Sanitat del nostre País Valencià, entre altres "usos", tingueren el de servir per a una pancarta d’aqueixes que es porten tant ara quan una parella es casa, i solen penjar-se en els ponts de les carreteres. Avui no tinc la foto. Si no el treuen, promet adjuntar-la-hi.

Bo, avui ja hi ha prou de propostes per tal de millorar la convivència (o això és el que jo crec)

Bon dia. 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Sols venia a dir que, igual que hi ha controls d’alcoholèmia -cosa que no valore en absolut- a les eixides dels llocs anomenats de marxa, i, per tant, els que solen caure soldats són gent jove -i que conste que fins avui no he tingut cap problema amb els controls-, que, amb la mateixa intensitat se n’hauria de fer -si considerem que són necessaris per a la seguretat de la gent- a l’eixida dels bars de 10 a 11:30 dels matins. Almenys, això pense jo…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.