Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de febrer de 2020
0 comentaris

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La violència de gènere és un tipus de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona, o grup de persones, sobre la base de la seua orientació o identitat sexual, sexe o gènere que impacta de manera negativa en la seua identitat i benestar social, físic, psicològic o econòmic. D’acord amb l’ONU, el terme s’utilitza “per a distingir la violència comuna d’aquelles que s’adrecen a individus o grups sobre la base del seu gènere”, constituint-se en una violació dels drets humans.

La violència de gènere presenta diverses manifestacions, com actes que causen sofriment o dany, amenaces, coerció o altra privació de llibertats. Aquests actes es manifesten en tots els àmbits de la vida social i política, entre els quals es troben la pròpia família, l’Estat, l’educació, els mitjans de comunicació, les religions, el món del treball, la sexualitat, les organitzacions socials, la convivència en espais públics, la cultura, etc.

Existeix consens respecte que la majoria de les víctimes de la violència de gènere són dones i xiquetes. ONU Dones adverteix sobre l’error habitual de considerar l’expressió “violència de gènere” com a sinònima de l’expressió “violència contra la dona”, assenyalant que el concepte de violència de gènere és més ampli i té com a finalitat destacar la dimensió de gènere en la subordinació de la dona en la societat i la seua vulnerabilitat front a la violència, que és adreçada contra qualsevol persona que no respecte els rols que una societat determinada els imposa a homes i dones, raó per las qual també home i xiquets poden ser víctimes de la violència de gènere, especialment de la violència sexual.

Tots hem de prendre consciència de les nostres pròpies violències, que sent que semblen justificades pels rols assignats en la societat on vivim, no podem quedar-nos indiferents. Cal començar a canviar el nostre paper i modificar comportaments. L’educació pot ajudar a erradicar aquests tipus de violències. Sent conscients que els xicotets canvis de hui, encara que semblen insignificants, poden ajudar a constituir una societat diferent més justa i equitativa entre els homes i les dones.

El Friki test
21.11.2006 | 7.42
A Sense categoria
14 d’abril de 1931
14.04.2015 | 4.55

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.