Beat Vicente Vilar David (15 de febrer)

Vicente Vilar David va tenir com a marc històric de la seua vida l’última dècada del segle XIX i les quatre primeres dècades del segle vint, anys caracteritzats per forts  contrastos i inestabilitat política, així com acusades transformacions sòcio-econòmiques, que van desembocar en la proclamació de la república (1931- 1931) i la guerra civil (1936- 1039).

En aquest clima i circumstàncies ambientals concretes es va desenvolupar la vida de VicenteVilar, que com a seglar catòlic va saber donar resposta vàlida a les necessitats socials i eclesials del seu temps.

Va néixer a Manises (València) el 28 de juny de 1889. Va viure i va créixer en l’ambient d’una llar cristiana, saturat de virtuts cristianes i un gran amor al proïsme.

Va realitzar els seus estudis de segon ensenyament al col·legi de les Escoles Pies de València, i els d’enginyer industrial a l’Escola Superior de Barcelona. Durant aquests anys va sobresortir per la seua dedicació a l’apostolat seglar. Va contreure matrimoni amb Isabel Rodes Reig, el 30 de novembre de 1922, des de llavors es van dedicar tots dos amb gran entrega a l’apostolat a Manises.

Va destacar en el respecte, la caritat, l’educació en el tracte amb els operaris de l’empresa de ceràmica familiar que amb gran exemplaritat dirigia. En tornar de Barcelona a Manises portava idees de renovació en el camp de la ceràmica. Va fer realitat la fundació de l’Escola de ceràmica.

Durant república de 1931 va col·laboraramb gran lliurament en atendre les necessitats i problemes que afectaven l’Església, En aquelles dates crítiques, va ser l’ajuda de tots i el sembrador d’alegria i paciencia cristianes. En la nit del 14 de febrer de 1937 va donar suprem testimoni de Jesucrist amb el martiri. Va ser beatificat pel papa sant Joan Pau II l’1 de octubre de 1995.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *