Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de setembre de 2019
0 comentaris

ELECCIONS

És un goig quan arriben les eleccions en un poble. Primer pas: els cellers funcionen més i els berenars són més freqüents. Comencen a reunir-se les persones de la mateixa ideologia i des d’ahí, xarrant, es va creant el grup. Normalment primer són les persones i després les propostes amb j’ajuda dels caps polítics.

Funcionen també les visites nocturnes i els diàlegs bis a bis. Cal comptar el nombre de vots. Jo he vist una llista amb les possibles persones que van a votar en un sentit o en un altre. Pinta molt en els pobles el mateix cognom.

Es voten molt més persones que les idees i les propostes dels diputats de la capital. I és més: els de fora del poble solen aportar un problema doncs bastants estan empadronats al poble amb la intenció de votar ahí i donar el seu vot en determinada direcció, sense que estiguen al poble només que en festes.

Hi ha vegades que en un poble xicotets ixen 3 o 4 candidatures. Tot per l’interés dels possibles electes.

En un poble ens ajuntem amb tots els menors de 40 anys i anem veient les necessitats i possibilitats del poble. Aqueixa era la nostra proposta. La lliurem a tots els candidats. I després votem segons representaren les necessitats que nosaltres veiem al poble.  Clar que una vegada que passaren les eleccions, cada sis mesos convidàrem l’alcalde i els regidors per a vore com s’anava complint allò que vam proposar.

Un principi que em sembla molt important és que es done la participació de dones, a poder ser a parts iguals. I que cap regidor o alcalde repetesca més allà de vuit anys.

I un punt a defensar i a primar és que es tinguen assemblees amb una freqüència constant. Quantes més persones passen per aquests càrrecs, millor. Poden aportar frescura i novetat.

Propostes segons les necessitats i alternatives que es vegen. I que no s’oblide de contribuir amb el 0,7% a les causes socials.

Tot açò és el que cal per a unes eleccions locals o municipals. I més si es tracta d’un poble xicotet. Pel que fa a les eleccions generals, són els partits els que solen fer i desfer. Ahí poc podem dir: sols emetre el vot en un sentit o en un altre.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.