Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de maig de 2012
0 comentaris

Contra el racisme (2)

     El racisme és un sentiment aprés, ningú no naix essent racista. D’igual manera ningú no té el dret a discriminar ningú pel color de la seua pell, per la seua llengua o pel seu accent, pel seu lloc de naixement, pels seus hàbits de vida, pels seus orígens i tradicions o per la seua pobresa. La discriminació de l’altre és un problemas que ens afecta a tots i està en nosaltres posar-li punt final.

     La diferència de races, de cultura, de formes de pensar, de religió… no són una amenaça per a ningú, sinó molt contràriament una riquesa per a tots, que si sabem entendre i compartir, ens durà a construir societats més riques, perquè seran més obertes, més plurals, perquè conmprendrem que no hi ha una sola forma d’entendre la vida i que inclús els camins per tal d’aproximar-nos a Déu són multiples i variats.

     Cada vegada són més els veïns dels nostres pobles i ciutats que pertanyen a altres països amb diferents races i cultures a la nostra. Aquesta és una situació inevitable. El nostre món globalitzat va encaminat a crear societats mestisses en què la nostra forma de relacionar-nos serà la interculturalitat. Ho vulguem o no, estem obligats a entendre’ns.

(seguirà) 

Ensenyament i qualitat (7)
07.12.2006 | 1.04
A Sense categoria
Un post més de lèxic (i en van uns quants)
25.11.2006 | 11.54
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.