Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de febrer de 2013
0 comentaris

23F: TOTES LES PERSONES, TOTES LES REIVINDICACIONS JUNTES

Davant la convocatòria de la manifestació per a dissabte, 23F,

  • PER UNA DEMOCRÀCIA REAL, 
  • NO A LA CORRUPCIÓ, 
  • CONTRA EL COLP D’ESTAT DELS MERCATS, 
  • ELS DRETS SOCIALS SÓN DEMOCRÀCIA i 
  • PEL DRET AL TREBALL, NO A LA REFORMA LABORAL,
us deixe el manifest explicatiu dels motius per què cal eixir al carrer i reivindicar una democràcia com cal, i no aquesta pantomima que ens han “IMPOSAT” el PP i el PSOE TOTS PLEGATS. Però abans del manifest, vull recordar que fa una dies el P. Abat de Montserrat deia: 

La fe no és una evasió de la realitat, ni un tancament en un mateix, sinó un compromís social

      La ciutadania valenciana unida contra les retallades i per una verdadera democràcia.

El poder de les elits financeres i empresarials ha imposat als governs de la perifèria de  l’Unió Europea, entre ells al govern d’Espanya, l’aplicació de brutals polítiques socioeconòmiques dirigides contra la majoria de la societat. Així mateix, pretenen que la ciutadania assumisca el pagament d’un deute il·legítim que el mateix sistema financer ha generat amb enormes operacions especulatives que, juntament amb una corrupció empresarial i política sense precedents, ens està abocant a la pèrdua de legitimitat de les institucions i causant la major crisi de la democràcia de les últimes dècades. La creixent desocupació, l’atac als sistemes públics de Sanitat, Educació i Serveis Socials, als drets econòmics i laborals i al medi ambient, l’oblit de les persones més empobrides, el desmantellament dels ajuntaments, el marcat caràcter centralitzador, la implicació de les més altes institucions de l’Estat ?com el Govern, la Presidència i la Casa Real? en casos de corrupció, la no- depuració de responsabilitats ni polítiques ni penals dels individus implicats, ens ha fet confluir als carrers, a través de grans mobilitzacions ciutadanes, defensant els nostres drets i dignitat com a poble.

Al  País Valencià es dóna la circumstància que després de divuit anys de govern de la Generalitat en mans del Partit Popular, ens trobem en el furgó de cua quant a drets i llibertats, a l’hora que som pioners en balafiament dels pressupostos públics, en propostes d’oci megalòmanes i en una corrupció política sense parangó a Europa. En comptes d’atendre a les persones amb discapacitat, en situació de dependència, malalts mentals, menors en situació de risc, dones víctimes de violència, drogodependents o persones en situació de pobresa extrema, el govern valencià inverteix a Terra Mítica o Copa Amèrica, i en comptes d’invertir en cooperació internacional per al desenvolupament o integració d’immigrants i minories ètniques, els nostres governants inverteixen en l’aeroport sense avions de Castelló, en la Fórmula 1 o en equips de futbol. Al deteriorament dels valors democràtics bàsics a causa de l’augment sagnant de les desigualtat s’afegeix, a hores d’ara, una immensa desconfiança ciutadana cap a les institucions polítiques i econòmiques valencianes pels nombrosos casos de corrupció ?com el cas Blasco, Brugal, Nóos/Undargarin, Gürtel (branca valenciana), Emarsa, el cas Terra Mitica, el cas IVEX, i 94 municipis amb casos d’irregularitats urbanístiques? que demostren fins a quin punt la mateixa està instal·lada a la realitat valenciana. Una societat justa i viable només serà possible si la ciutadania s’uneix per a defensar els drets socials i laborals, la justicia social i la política honesta sobre els interessos del sector financer i les grans corporacions multinacionals, representats avui dia per l’anomenada troika (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional).  La reforma de l’article 135 de la Constitució, sense consulta prèvia al poble sobirà, supedita tots els recursos de l’Estat al pagament d’aquest deute il·legítim a costa de retallar tots els serveis públics i de subhastar a preu de saldo el patrimoni de l’Estat. Aquesta imposició, establerta en l’anomenat Pacte Fiscal aprovat en el Consell Europeu del 30 de gener de 2012, va suposar un “cop d’estat silenciós” per prioritzar el pagament del servei del deute enfront de les obligacions pròpies d’un Estat Social i Democràtic de Dret. En 1981, després del colp militar, la ciutadania es va manifestar massivament en defensa de la Llibertat i la Democràcia. Ara, 32 anys després, cridem a tota la ciutadania, a totes les marees, assemblees, organitzacions, plataformes, associacions i col·lectius a confluir en una jornada de mobilització el pròxim 23 de febrer.

·Per la Democràcia, la Llibertat i els Drets socials
·No a la corrupció
·Pel dret al treball, no a la reforma laboral
·Contra el colp d’Estat del sistema financer i de les grans multinacionals ·Contra el deute il.legítim.

No devem, no paguem. Hi ha alternatives. Hi ha solucions:
·Per les persones, la Justícia social i ambiental.
·Per la Transparència i la Democràcia participativa.
·En defensa d’uns Serveis Públics de Qualitat i Universals.

·No devem, no paguem. El moment exigeix unir a tots els que des de fa un any vénen eixint als carrers i places del país per detenir la destrucció de l’ocupació, la producció, els serveis públics, els drets de la joventut, dels treballadors i dels pobles. 23F, totes les persones i totes les reivindicaciones JUNTES.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.