02 setembre – Festa Nacional

Avui és festa nacional a tot Viêt Nam. Es commemora el 62è aniversari de la declaració de la independència a la plaça de Ba Dinh a Hà Nôi per part de Ho Chi Minh, després de llargs anys de lluita – 62 anys d’independència – 02 de setembre de 1945 – reunificació del país amb una línia divisòria entre Nord i Sud – acords, convocatòria d’eleccions, tractats, conferències mundials – trencament dels acords – eleccions que no es deixen dur a terme – guerra amb els antics colonitzadors, França – victòria final any 1954 – començament de la guerra amb EE.UU. – defensa de la nació davant els 500.000 soldats americans – mort de Ho Chi Minh – guerra fraticida entre el nord i el sud – americans volent imposar la seva política – finalment 30-04-1975 fugida dels americans – fugida de vietnamites fóra del país – camps de prisoners vergonyosos dels guanyadors – entrada a Cambodja – guerra amb Xina – expulsió i mort de Pol Pot.

””””””Sortida de Cambodja – fam, pobresa, país absolutament destruït – més de dos mil.lions de morts – milers i milers de vietnamites fugint a altres països per poder viure, menjar, exercir la seva llibertat d’expressió.

Tancament total del país – lluitar per un futur millor – 1986 obertura al món ‘ doi moi’ – alguna cosa està canviant – país jove de 86 mil.lions d’habitants i el 60% té menys de 30 anys – recuperen les terres i els boscos – el cultiu de l’arròs -van augmentant la seva riquesa i la pobresa va minvant – lluita amb el nou problema – la guerra no s’acaba – les conseqüències de l’aspersió de l’agent orange són clares – naixements de milers i milers d’infants amb malformacions horribles – toca encarar el futur davant d’una més que important globalització mundial que és difícil d’entendre dins la seva cultura i societat –

2006 formen part com a el 150è membre del l’Organització Mundial del Comerç – 1990 comencen a arribar viatgers i estrangers – EE.UU. trenquen el seu boicot i comencen unes noves relacions – amb els seus veïns i enemics eterns, els xinesos, les relacions milloren – continúen les corrupcions i falta de llibertat d’expressió – però va a menys cada any que passa .

No és el país ‘en guerra’ que tots pensem que és – és el país de la poesia, de la bellesa, de l’amor a la seva terra i el mar, del respecte als seus ancestres.
En les zones rurals els vietnamites encara no ténen molt clar com és la Terra, l’Univers. Segueixen el concepte d’immediatesa budista: ‘ El que existeix ara és la única realitat’ ….. i sembla que aquest concepte encara és viu, no només a les zones rurals, sino també a les Ciutats.

Tinc el disc dur a punt de ser enterrat, i per això no puc penjar cap fotografia.

La meva felicitació per aquest día, doncs, a aquest país, Viêt Nam o més correctament :
‘CÔNG HÔA XÂ HÔI CHÙ NGHÎA VIÊT NAM’
República Socialista del Viêt Nam

””””””

Un pensament a “02 setembre – Festa Nacional

  1. La meua felicitació en la festa nacional de ‘CÔNG HÔA XÂ HÔI CHÙ NGHÎA VIÊT NAM’. I moltes gràcies per les teues visites. Ens seguirem trobant, supose, per Viêt Nam o per Itàlia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *