Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

02 setembre – Festa Nacional

Avui és festa nacional a tot Viêt Nam. Es commemora el 62è aniversari de la declaració de la independència a la plaça de Ba Dinh a Hà Nôi per part de Ho Chi Minh, després de llargs anys de lluita – 62 anys d’independència – 02 de setembre de 1945 – reunificació del país amb una línia divisòria entre Nord i Sud – acords, convocatòria d’eleccions, tractats, conferències mundials – trencament dels acords – eleccions que no es deixen dur a terme – guerra amb els antics colonitzadors, França – victòria final any 1954 – començament de la guerra amb EE.UU. – defensa de la nació davant els 500.000 soldats americans – mort de Ho Chi Minh – guerra fraticida entre el nord i el sud – americans volent imposar la seva política – finalment 30-04-1975 fugida dels americans – fugida de vietnamites fóra del país – camps de prisoners vergonyosos dels guanyadors – entrada a Cambodja – guerra amb Xina – expulsió i mort de Pol Pot.

””””””Sortida de Cambodja – fam, pobresa, país absolutament destruït – més de dos mil.lions de morts – milers i milers de vietnamites fugint a altres països per poder viure, menjar, exercir la seva llibertat d’expressió.

Tancament total del país – lluitar per un futur millor – 1986 obertura al món ‘ doi moi’ – alguna cosa està canviant – país jove de 86 mil.lions d’habitants i el 60% té menys de 30 anys – recuperen les terres i els boscos – el cultiu de l’arròs -van augmentant la seva riquesa i la pobresa va minvant – lluita amb el nou problema – la guerra no s’acaba – les conseqüències de l’aspersió de l’agent orange són clares – naixements de milers i milers d’infants amb malformacions horribles – toca encarar el futur davant d’una més que important globalització mundial que és difícil d’entendre dins la seva cultura i societat –

2006 formen part com a el 150è membre del l’Organització Mundial del Comerç – 1990 comencen a arribar viatgers i estrangers – EE.UU. trenquen el seu boicot i comencen unes noves relacions – amb els seus veïns i enemics eterns, els xinesos, les relacions milloren – continúen les corrupcions i falta de llibertat d’expressió – però va a menys cada any que passa .

No és el país ‘en guerra’ que tots pensem que és – és el país de la poesia, de la bellesa, de l’amor a la seva terra i el mar, del respecte als seus ancestres.
En les zones rurals els vietnamites encara no ténen molt clar com és la Terra, l’Univers. Segueixen el concepte d’immediatesa budista: ‘ El que existeix ara és la única realitat’ ….. i sembla que aquest concepte encara és viu, no només a les zones rurals, sino també a les Ciutats.

Tinc el disc dur a punt de ser enterrat, i per això no puc penjar cap fotografia.

La meva felicitació per aquest día, doncs, a aquest país, Viêt Nam o més correctament :
‘CÔNG HÔA XÂ HÔI CHÙ NGHÎA VIÊT NAM’
República Socialista del Viêt Nam

””””””


  1. La meua felicitació en la festa nacional de ‘CÔNG HÔA XÂ HÔI CHÙ NGHÎA VIÊT NAM’. I moltes gràcies per les teues visites. Ens seguirem trobant, supose, per Viêt Nam o per Itàlia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.