Vilaweb i la informació internacional

Molt bé Vilaweb per posar en portada la notícia del Dia mundial contra el treball infantil. Les nostres cuites polítiques, els nostres pactes i el dia a dia la nostra política casolana, ha de deixar sempre obert una finestra important al que passa al món. Seríem un país terriblement mediocre si el que els passa a més de dos-cents milions d’infants i nois/es, de cinc anys a disset, que treballen, no estés dins les nostres prioritats informatives.

Hi havia polítics madrilenys que durant la transició posaven en dubte el valor de la llengua catalana per ensenyar algunes ciències. Avui sembla que en català només puguem donar notícies de casa. Aquest autocentrament informatiu, que palesa TV3 i alguns dels altres mitjans en català, no fa bé a la llengua. En català hem de parlar d’Iraq, hem de parlar del treball infantil, de la situació a Bolívia… hem de parlar de totes aquestes qüestions perquè sinó la visió sobre aquests temes serà sempre una visió mediatitzada per una altra llengua.

Fa falta més coratge, més interès i més obertura de mires per poder incloure una informació internacional en català de qualitat.

Animar a Vilaweb en aquest esforç!

Publicat dins de Calaix | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.