Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de juliol de 2015
1 comentari

Mor Lluís Hernández, el capellà i alcalde compromès (Catalunya Religió)

Aquest dilluns ha mort mossèn Lluís Hernández Alcàsser, primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després del franquisme. Les exèquies tindran lloc aquest dimecres a les 9:30 hores, a la capella de les Germanetes dels Pobres (Sant Salvador, 1, de Barcelona).

Mossèn Lluís Hernández va néixer a Barcelona el 13 de novembre de 1936. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Barcelona i fou ordenat prevere el dia 17 de setembre de 1961, a la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat. La seva activitat ministerial va tenir les destinacions següents: vicari de Santa Engràcia (1962), vicari de Sant Pacià (1963), adscrit a Sant Miquel Arcàngel de Santa Coloma de Gramenet i responsable del sector “Les Oliveres”, aleshores amb una parròquia en projecte (1970). L’any 1972 fou nomenat ecònom de la parròquia de San Ernest i l’any 1999 rector de Sant Sebastià de Barcelona, càrrec al que va renunciar dos anys després i va quedar-s’hi com a adscrit. L’any 2006 passà com a adscrit a la parròquia de Santa Madrona i el mateix any fou nomenat rector de Santa Clara de Badalona. També fou professor de religió a l’INEM Puig Castellar (1976), el primer institut de Santa Coloma.

Hernández era del grup de sacerdots del Pradó i molt interessat pels problemes socials. Durant uns anys va anar a col·laborar amb la diòcesi de Riobamba, a l’Equador. Allí va conèixer el bisbe Leónidas Proaño, “el bisbe dels indígenes”, que el va influir profundament i va fer que bolqués la seva activitat en defensa dels més pobres, país del que fou deportat a causa del seu compromís social. De retorn a Barcelona va desenvolupar una intensa activitat en l’àmbit municipal a Santa Coloma de Gramenet, ciutat de la que fou elegit alcalde l’any 1979 i,  reelegit en diverses ocasions, en fou fins a l’any 1991. Durant el seu mandat va treballar molt per a resoldre els nombrosos problemes de Santa Coloma, ciutat en expansió degut a una forta immigració.

Els darrers anys, degut al seu precari estat de salut, es va retirar a la residència de les Germanetes dels Pobres del carrer Sant Salvador del barri de Gràcia. La missa exequial es celebrarà a la capella d’aquesta residència i serà presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, company de curs de mossèn Lluís. L’arquebisbe, el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, tot el presbiteri i els diaques ho fan saber als fidels de l’Església perquè l’encomanin a la misericòrdia del Senyor.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.