Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de febrer de 2014
0 comentaris

Les causes del bisbe Pere emocionen en la pantalla gran del Bages Centre (REGIÓ7)

La projecció en primícia a Manresa de la minisèrie “Descalç sobre la terra vermella” aplega gairebé 600 persones, que omplen dues sales de cinema

Pere Casaldàliga (Balsareny, 1968) arriba a un indret aïllat del Brasil, on hi regna la violència, la injustícia… però, malgrat tot, no es resigna. La història és ara explicada en les imatges de la minisèrie Descalç sobre la terra vermella, que ahir gairebé 600 persones van poder veure en primícia en dues sales del multicinemes Bages Centre de Manresa en una iniciativa de l’Associació Fecinema i Regió7, que l’octubre passat ja van organitzar la projecció d’Olor de colònia abans que s’emetés per TV3. 
Vist en pantalla gran, els paisatges del riu Araguaia i els personatges que retraten les causes de l’ideòleg de la Teoria de l’Alliberament, que és interpretat per Eduard Fernández, van emocionar el públic present, segons es palpava a la mitja part de la projecció. Hi va assistir un claretià, Antoni Costa, rector de Sallent, que destacava que la pel·lícula “reflecteix el viure d’allà i recull el pensament i el tarannà del bisbe Pere”. També Pilar Izquierdo i Joana Solergibert, veïnes de Manresa que assistien a la projecció per conèixer millor Casaldàliga, asseguraven que el treball “està molt ben fet i, en determinats moments, posa els pèls de punta”. Uns altres espectadors convençuts eren els manresans Agustí Jorba i Teresa Clua, que ja havien assistit a la projecció d’Olor de colònia. “El personatge central està molt ben interpretat i queda reflectida la determinació del bisbe Casaldàliga”, deien.
La projecció va anar precedida de les presentacions de la minisèrie Descalç sobre la terra vermella a les dues sales a càrrec del director, Oriol Ferrer; del protagonista, Eduard Fernández; i del productor, Francesc Escribano, que també és qui va escriure el llibre en què s’ha basat el guió. També s’hi va sumar la monja Lucía Caram, que s’ha reconegut públicament com una seguidora del bisbe Pere. Tot i que no es va poder quedar a la projecció perquè tenia altres compromisos, va anar als multicinemes per saludar l’altre Pere (l’actor Eduard Fernández) i també Escribano, de qui ha llegit “més de vuit cops” el seu llibre sobre Casaldàliga i del qual destaca que “sintonitza molt amb el seu esperit”.
Tampoc no es van perdre la projecció els impulsors del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, el Clam, que lliuren un premi que porta el nom de Casaldàliga. “És un esdeveniment important per donar a conèixer a bastament la vida i les obres del bisbe Pere”, afirmava Josep Maria Carrillo, el president.
En l’esdeveniment d’ahir hi han col·laborat TV3 (hi va assistir Susanna Jiménez, cap de Ficció), Minoria Absoluta, Cines ACEC, la Generalitat i el ministeri de Cultura. (text de PEPE MAÑE. MANRESA)

PD: A la foto l’actor Eduard Fernández amb Lucía Caram.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.