Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 d'octubre de 2017
0 comentaris

EL JOVE RIC (Mt 19, 1-23)

Aquest text conegut com el del “jove ric”, d’aquest text em crida l’atenció que parla de la por a la mort i necessitat de saber que existeix la vida eterna i en llegir-lo a mi el primer que em sorprén és que realment és el que passa avui dia, que la gran part de la gent jove es preocupen de tenir i tenir coses, diners i popularitat sene preocupar-se del que veritablement és important: créixer com a persones, tenir cura dels que ens envolten i ajudar els que ho necessiten. En aquesta societat, en què cada dia els rics són més rics i els pobres més pobres, estem perdent la veritat de la vida.

I em sorprén perquè crec que hauríem d’aprendre dels nostres grans, que no tenien quasi de res i eren veritablement feliços, tenien cura dels seus familiars i  entre els veïns, en els pobles es mirava per tots els veïns en igualtat de condicions.

Crec que la vida eterna sols s’aconsegueix quan eres veritablement útil a la societat, quan ajudem el proïsme i creixem com a persones. No val de res seguir els manaments, com es diu al text, si després no ajudem els que veritablement ho necessiten i sols estem pendents del nostre benestar. Si ens fixem, Jesús li parla al ric dels manaments que tenen a veure amb les relacions entre les persones.

Em sembla que hi ha un tros en què aquest text és molt clar quan el xic en escoltar les paraules de Jesús que li diu que ha de vendre tot el que és seu i donar-li-ho als pobres, el xic se’n va. Això és clarament el que està passant avui dia amb la nostra societat, “jo sóc bona persona, però no em toqueu el que és meu que ahí no entre.

Dignitat o submissió
28.02.2006 | 7.58
A Sense categoria
UNA PROMESA
31.07.2007 | 1.19
Ahir diumenge
15.05.2006 | 6.59
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.