Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de desembre de 2013
0 comentaris

Sant Miquel i Sant Sebastià (i 2) València

Amb l’exclautració dels ordes religiosos disposada pel ministre Mendizàbal els mínims abandonaren el convent de Sant Sebastià que poc després fou enderrocat, a l’Església, que fou respectada, en l’arranjament parroquial de 1902, es traslladà la titularitat de l’església de Sant Miquel, que també fou enderrocada, i passà a anomenar-se la parròquia amb la doble advocació de Sant Miquel i Sant Sebastià. Aquest temple parroquial fou declarat Monument històric artístic en 1981. La seua façana principal formada per dos cossos de desigual altura, ornamentada amb grans pilars que sostenen el cos superior. En el seu centre s’obri la portada barroca i en el costat de l’epístola sobre la mateixa façana s’alça la torre-campanar, obra de Carles Carbonell realitzada el 1906 d’estil historicista, que va substituir l’anterior que es trobava situada en el mateix lloc.

L’església és de planta de creu llatina d’una sola nau, de quatre trams, creuer, cúpula i capçalera semicircular. Disposa de capelles entre els contraforts, amb cúpules de mitja taronja sobre petxines. El presbiteri es cobreix amb una cúpula. La teulada de la cùpula té teules vidriades de color blau. Sobre ella hi ha una alta llanterna amb cupulí.

En l’interior del temple destaca el zòcal original de ceràmica de les parets obra de 1724. Així mateix l’església s’alça en el seu interior sobre grans pilastres estriades d’ordre corinti. Les pintures de les petxines del creuer són obra de Josep Parrau i representen les virtuts cardinals. Les pintures al fresc de la capella major són obra moderna de Joaquim Michavila Asensi.

En l’església destaquen dos capelles: la de Sant Francesc de Paula ¡ el beat Gaspar Bono. La primera té planta de creu grega. En el retaule es conserva una taula del sant pintada per Vicent Macip, de mitjan segle XVI, El 1786 l’arquitecte Joaquim Martínez construí la capella del beat Gaspar Bono, amb ocasió de la beatificació. Està decorada amb marbres estucats i dorats, i amb pintures i gravats de Josep Camaron. També és digne de destacar una capella de planta circular on es troba la pila baptismal. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.