Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Respectar la terra

Després de caminar per les muntanyes d’Anbangbang i Nourlangie tornem a l’autocar i a la carretera. Fem uns 40 a 50 kms fins a Ngurrungurrudjba – aiguamolls d’aigües grogues o més conegut per els viatgers , ‘ Yellow River ‘. Segons l’època de l’any pots caminar o navegar per aquest indret. Cal informar-se abans d’anar-hi. Si et trobes en el període de sequera existeixen uns camins ben assenyalats per els que pots experimentar la bellesa i la natura d’aquest indret. Si hi ha encara aigua de les pluges, pots caminar per un itinerari de 1.8 kms atravessant aquests aiguamolls.
”””Jo vaig fer el passeig per uns aiguamolls tranquils, en un barco especial que funciona al llarg de l’any i amb el que et pots endinsar dins aquesta àrea, que no és res més que un afluent del riu anomenat ‘South Alligator’. És totalment prohibit navegar en barques convencionals, només pots fer-ho a motor i sobretot has d’informar als guardes del parc l’itinerari que vols fer i els horaris. Pots trobar-te amb corrents d’aigua molt fortes, bancs de sorra sobtats i sobretot cocodrils. Si es viatja individualment, mai es pot oblidar de dur aigua, salvavides, caixa d’eines, bidons de benzina, mòbil. Cal observar i vigilar la ‘salvinia’ que floti per sobre les aigües. És una planta originària d’Amèrica del Sud i va ser importada per un aquari. Es reprodueix amb gran rapidesa. En els trajectes entre el nord del South Alligator i el Magela Creek desde Mudginberri als Billabongs de Nankeen, han estat tancats per a qualsevol navegació per mesures de quarantena. Si en el cas que en la barca, cotxe, trailer, observes que hi tens salvinia, cal netejar-ho bé per evitar la seva propagació.


Si estàs bé físicament i ben peparat per caminar i aguantar temperatures altes i humitat, Kakadu és d’una bellesa increïble. Hi han diferents camins ben assenyalats i que poden tenir una durada de dos o tres díes de marxa per Gagudju. Sempre cal seguir-los i no desviar-se.

 ‘Caminar és bò; només cal seguir el camí, dorms, t’aixeques pel matí amb el cant dels ocells, potser el kookaburra. Formes part de la terra’.                    Bill Neidje – Clan Bunitj Aborígen.
Vaig notar que formava part de la terra durant les poques hores que vaig caminar, navegar i passejar per Kakadu. Tot el que he escrit és la ‘meva’ realitat de Kakadu i que jo, per manca de temps, només vaig poder experimentar durant dos díes, però a casa llegint i mirant les fotografíes em puc imaginar fent aquestes caminades per tots i cadascún dels viaranys i camins per on no vaig passar i que són d’una bellesa inqüestionable. També he volgut escriure i prevenir de com és de salvatge aquest Parc i totes les prevencions són poques. No és fàcil i les autoritats del Parc volen que els viatgers puguin meravellar-se de Kakadu sense patir cap accident i seguint les seves instruccions.”

””


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.