Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Eurovegas : Un nou projecte, a la catalana ?

Avui el govern dels millors informarà al poble que ja hi ha una alternativa per Eurovegas, el projecte que el senyor de Las Vegas va proposar i que el govern dels millors va defensar i avalar. Sembla que es decidiran per Alcorcón, una vila del reino de españa. Ja fa més d’un mes que als TN de la nostra van començar a emetre reportatges de com de ‘dolent’ és el senyor de Las Vegas, Mr Adelson, corrupcions, màfies, casinos, joc, etc. etc. Abans tot això no ho deien. Només eren informacions positives. Costa molt admetre que es van equivocar.

Mai han dit que per construir un complex així cal destruïr milers i milers de llocs de treball, cal destruir una terra agrícola productiva, cal destruir espais protegits, cal massificar encara més el Baix LLobregat i el Delta (desviament del riu, aeroport, vies de comunicació). 

Seria una sorpresa, agradable per cert, si el nou projecte estigués fet mirant el futur, millorant la nostra indústria, la nostra pagesia, donar sortida internacional a tot el que sabem fer, però, ai, crec que tornarem a la politica del totxo, dels especuladors, de les corrupcions ( si furguem una mica en el Registre de la Propietat, veurem noms de propietaris de terrenys del Baix Llobregat força coneguts …..). No vull ser pessimista, i esperarem aquesta roda de premsa anunciada per la ràdio en tots els butlletins de notícies de la matinada ençà.

Vaig participar en un Recorregut Fotogràfic per el Parc Agrari i el Delta del Llobregat organitzat per en Lluís Brunet en col.laboració amb VilaWeb. Us recomano de fer un senzill click i veure’n el resultat. Tindreu informació de veritat, del que significa i és el Delta del Llobregat, el Parc Agrari i tot el territori.

 http://www.lluisbrunet.cat/llb_r/portades/deltallobregat_2/rf_portada.html

Nosaltres volem uns Països Catalans i un món
      
econòmicament pròsper, socialment justos,

políticament lliures, espiritualment rics i

ecològicament sostenibles.

Ara que el proper dia 11 de setembre tothom s’ha tornat independentista ( i som molts que ja ho som des de fa anys i panys ), he trobat aquestes declaracions d’una persona poc reconeguda en el món polític mundial, Ho Chi Minh. Va proclamar la independència de Viêt Nam el dia 2 de setembre de 1945. El mes de desembre del mateix any, va reconèixer el fracàs, amb aquestes paraules:

— Malgrat han passat cinc mesos després de la declaració de la independència, cap país del món l’ha reconegut. Malgrat els nostres soldats han lluitat amb valor i força, estem lluny de la victòria. Malgrat la nostra administració és honesta i eficient, no hem pogut eliminar la corrupció. Malgrat hem introduït reformes, els disturbis violents han continuat en diverses àrees del país. Podríem justificar-nos per el fet que som una nació jove, sense experiència, o cercar altres excuses. Però no. Els nostres èxits han estat possible gràcies als esforços i la lluita del poble, i els nostres defectes són culpa nostra.–

Posteriorment van arribar les guerres contra França fins l’any 1954 i a continuació amb els nordamericans fins l’any 1975.

En el meu país ningú reconeix els defectes i les coses mal fetes. Sempre hi han ‘plans B’, que no difereixen gens de l’original.

Fotografia: Carxofa de El Prat. RG. 


  1. No em penso barallar ni pel nom. Així, d’entrada, em fa certa por tant parc temàtic a la vora de casa, però té unes dimensions més acceptables que Eurovegas i sembla ser que donarà molta feina a molta gent. I això és bo. Que es digui Barcelona World està molt bé per a aprofitar la marca “Barcelona”, total quan vas a buscar bitllets d’avió de l’aeroport de Reus posa entre parèntesi (Barcelona). Només està a una hora, s’ha d’aprofitar.

    La veritat és que m’hagués agradat molt més que hagués vingut aquell macrocomplexe prop de Vandellòs amb inversió amb I+D, però no és incompatible. Tenim un mar fantàstic, un clima excel·lent i bons professionals del sector de l’oci. Cal aprofitar-ho.

    D’altra banda, no sé jo si ha estat tot molt precipitat o ja es coïa de fa temps. Sigui com sigui, benvinguda la inversió i que doni feina a molta gent i, sobretot, què bé que no ha vingut Eurovegas, el Baix Llobregat i el seu parc agrari es mereixen respecte.

    Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.