Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de maig de 2019
0 comentaris

ELECCIONS LOCALS 2019 (una reflexió sobre Benicolet després de 4 anys de govern COMPROMÍS)

Fent memòria dels meus anys dedicats al poble i d’experiència directa, constate sobretot en els camps de la cultura, l’acció social i el desenvolupament rural, si bé és cert que als pobles xicotets tot està més entrellaçat i no hi ha assumpte que d’una forma o d’altra romanga aliè a les teues preocupacions. L’exquisida programació cultural, aclamada per veïns i visitants; el projecte innovador de centre de dia i cures a les persones grans; les iniciatives econòmiques, públiques o privades, que hem propiciat per tal d’assentar pobladors joves, constitueixen alguns dels èxits més palpables. (La constància en el treball, la fidelitat en el compromís, i la generositat de donar el millor de nosaltres mateixos pel poble són claus de l’èxit. El canvis col.lectius són lents: duu temps madurar una idea, fer partícips la resta del que es pretén realitzar i implicar la majoria del pobre en una altra dinàmica.)

Si els nostres pobles són distints, una comunitat viva, ho és sobretot pels valors humans que hem tractat de preservar i enfortir:

-La participació popular, que troba vies a través de les associacions, consells oberts, comissions i grups d’actuació diversa.

-El valor del comunitari, herència de la cultura tradicional que intentem revitalitzar en els treballs comunals, els moments celebratius o les trobades intergeneracionals.

-La reflexió i consciència crítica, que ens fa lliures per tal de reivindicar els drets socials, tantes vegades conculcats als territoris rurals, i ens dóna horitzonts per a albirar aqueix altre món possible cap al que dirigir els passos.

-L’organització, l’entramat d’accions, la xarxa de col.lectius, que ens permet treure el cap, des de l’acció social i concreta, a una visió global alternativa en comú.

-Aprofundint en una revisió honesta del que ha significat la presència de Compromís a l’Ajuntament, extrec les conclusions següents:

-Crec que hem contribuït a fer una bona gestió del públic, pel bé de tots. Veig l’Ajuntament com un arma poderosa que algú va posar a les nostres mans i que hem sabut fer servir per a la transformació social, al servei de les persones, de totes les persones.

-En el nostre pas per l’ajuntament hem crescut com a persones, indiscutiblement. Ens ha fet estar més atents a altres necessitats, ens ha fet més oberts a dialogar i arribar a acords, més pacients i més tolerants.

-Considerem que, tal vegada, l’afecció al nostre poble ha estat excessiva, i que ens ha restat forces per tal de donar suport més decididament el procés del lent despertar de la comarca o per a treballar en altres causes més globals, a què també ens hem sentit cridats.

-Assenyale, per últim, un repte fonamental en el nostre temps de crisi i d’incertesa: transmetre la idea, o millor encara, el convenciment que el món rural té futur, a pesar que la tendència general apunta a la seua mort i a l’aniquilació de la cultura camperola. Estem plenament convençuts que al món rural existeixen recursos importants, perviuen valors essencials, són possibles altres estils de vida, i altres modes d’organització, es poden recuperar espais per a assajar noves formes d’economia social i solidària fora del sistema econòmics salvatgement capitalista que ens ha devorat, és comprensible encara oposar en el lloc central les persones front a la rendibilitat, l’eficàcia o el consum compulsiu,

… Per aquestes coses i altres moltes certeses i pressentiments, sostenim i afiirmem, juntament a altres persones amb qui compartim el nostre recorregut en la vida, que el món rural és un lloc privilegiat per a la utopia del demà.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.