DSC_1020

La denúncia: Dones assassinades

El mes de gener d’enguany ha estat un període clarament cruel, violent i trist. I la meva denúncia continúa, sense veure un horitzó net, ans el contrari, més brut, més violent. Dones assassinades sense sentit.

05.01 – Guadalajara. Dona de 33 anys, morta a ganivetades presumptament per la seva parella. Ha estat detingut.

05.01 – Hortaleza, Madrid. Dona de 43 anys estrangulada presumptament per la seva parella. Detingut.

07.01 – Alange, Badajoz. Dona trobada morta de 19 anys en el pantà a la vora del poble.. La seva parella, presumptament autor del crim acusada de maltractaments, tenia ordre d’al.lunyament. Ha estat detingut.

11.01 – Quintanar de la Orden, Toledo. Dona de 55 anys trobada morta a casa seva. En un primer moment es va pensar en un robatori, però posteriorment va ser detingut el seu marit com a presumpte autor del crim.

13.01 – Vilaseca, Tarragonès. L’home assassina la seva parella a trets i intenta suicidar-se. En mig del carrer. Detingut.

22.01 – València. Home de 77 anys assassina a ganivetades la seva dona i es suicida.

23.01 – Ciutat de Mallorca. Dona de 49 anys estrangulada presumptament per la seva parella. Detingut.-

27.01 – Avilés. Dona de 45 anys assassinada a cops presumptament per la seva parella. Havia estat denunciat per maltractaments. Detingut.

DSC_0334

No voldria deixar de denunciar un altre crim execrable, cruel, terrible. I no sé com explicar-ho, ni tampoc sé si és violència de gènere, domèstica. …. L’home llença la filleta de la dona de només disset mesos per la finestra, i va morir una vegada a l’hospital. La dona va ser també maltractada i està hospitalitzada. L’home està empresonat.

La meva denúncia, el meu sincer condol i la meva tristor i ràbia. Molts anys denunciant i no veig l’horitzó. Aquesta violència cruel i sense sentit continúa. No veig la fí.

Flors d’arbres fuiters de terres llunyanes plenes de vida.

La denúncia: Una dona assassinada

 

fdc

Tê’t – El mico: Chúng Múng Nâm Moi – Feliç Any Nou

Fotografia de capçalera: Segells commemoratius de l’any del mico

La nit de diumenge 7 de febrer comença el Tê’t. Una setmana en que la vida a Viêt Nam canvia absolutament. No es treballa. L’ escola, els bancs, les fàbriques, oficines, botigues, tot tancat. Portes baixades. A casa ja no queda espai per rebre tots els familiars i amics que han arribat, per  compartir el menjar, el te, el vi d’arròs, rebre i donar regals, recordar als seus ancestres davant l’altar.  Han vingut d’arreu del món. Ja fa més d’una setmana que han començat a preparar les menges, el Banh Chun, amb la carn fresca del porc que tot just han matat vuit díes abans, el Xôi Gàc, arròs glutinós, el giò chà, un embotit especial,  guarnir la casa amb els kumquats en flor i les branques de presseguer, netejar el raconet més inversemblant, la motocicleta ha de lluir com acabada de comprar, estrenen roba, repartir diners en sobres de color vermell, demanen als cal.lígrafs d’escriure els seus somnis en un pergamí també de color vermell, fan ofrenes als temples, cremen l’incens, tenen l’altar ben preparat a casa per als seus ancestres, surten al carrer, a les places per veure els focs artificials la nit del canvi de l’any, és l’any del mico, i es pot veure la seva figura arreu les ciutats i pobles, en forma de ninos, dibuixos, globus. Pels matins un silenci irreal. Camines pels carrers i no pots creure que les botigues tinguin les portes baixades. Cap activitat. Pots comptar les motocicletes amb els dits de la mà. Cap problema per creuar els carrers.

Es respira festa, pau, joia i miren al futur amb optimisme. Passen pàgina. Un nou any arriba.

DSC_0508

DSC_0807

DSC_0304_2 (1)

Fotografíes: Carrers de Hà Nôi abans i després del Tê’t. Febrer 2015. RG

DSC_0246 (1)

Fotografia: Vora llac Hoan Kiem. Hà Nôi. Febrer 2015. RG.

DSC_0158

Fotografia: Altar preparat per els ancestres. Carrer barri vell Hà Nôi. Febrer 2015. RG.

La canalla enguany s’ho passen molt bé. El mico és el seu animal favorit i esperen rebre molts regals i diners. Els nascuts als anys 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016 és el seu any. És l’animal que més semblança té amb els humans. És un animal diví. Intel.ligent, versàtil, creatiu, amb una personalitat magnètica, però també entremaliat i de vegades maliciós. Aprenen ràpid, i els agrada guanyar diners. S’avorreixen molt sovint i canvíen de parella les vegades que calgui ……….. o això diuen.

DSC_0943_2

DSC_0420

DSC_0323

Fotografíes: Cal.lígrafs al Temple de la LIteratura. Ofrenes als temples. Febrer 2015. RG.

Tothom ja té el seu arbre a casa, o les branques d’albercoquer florit. Enguany m’han dit que els preus s’han enfllat com mai. El mal temps, el fred, la neu, al nord del país, tenen molt a veure.

DSC_1203

Fotografia: Escollint el millor taronger per casa. Febrer 2015. RG.

 

DSC_0696_2

DSC_0702

 

DSC_0762_2 (1)

DSC_0267

DSC_1048_2

DSC_0955

DSC_0505 (1)

Fotografíes:  Matança del porc. Dinar plegats. Preparar el Banh Chung i el Xôi Gàc (arròs). Dinar amb amics. Bahn Chung a punt per menjar. Febrer 2015. RG.

CHÚC MÚNG NÂM MOI  —  FELIÇ ANY A TOTHOM.

 

DSCN0509

Avui La Candelera, i enguany no plora

Fotografia de capçalera: Mimosa al Baix Llobregat. Febrer 2010. RG.

Dia de desfer el pessebre. Aquest any en tinc dos, un a l’entrada (era el de la meva mare ) i l’altre al menjador. I La Candelera no plora, riu, i hi ha molts refranys, el que conec …. si la Candelera plora l’hivern és fora, i si riu, encara és viu. Aquest 2016 l’hivern no ha volgut aparèixer encara i sembla que trigarem a veure’l. Suposem, que sí, alguns dies, però es fa estrany aquestes temperatures, aquesta sequera, no veure ploure des de fas més de 90 díes. També avui és dia en el que comences a veure una mica més la llum.

DSC_8843

Fotografia: Ametllers a Mallorca. Febrer 2011. RG.

Les mimoses dels jardins de les casetes del barri estàn esplèndides, el cel molt blau, arbres en flor, la merla encara no ha arribat ( m’ha semblat sentir-la aquest matí de lluny), la Fira de La Candelera a Molins de Rei acollirà milers de visitants,  és la crida de la primavera que aviat ens acompanyarà.

DSC_7797

Fotografia: Fira de La Candelera. Molins de Rei. Febrer 2013. RG.

I en aquest el nostre país s’albira aquest futur que ens fa sentir vius des de fa uns anys. Tot és molt convuls, però el camí és clar i caminem, no fem volta enrera.

DSC_7032

Fotografia: Cel blau intens. Des de casa. Febrer 2014. RG.

I aquest cap de setmana serà l’any nou a VIet Nam, el Tê’t. Fa un any hi era a Viet Nam. Quins records. i en un altre país estimat, llunyà, s’ha constituït el nou Parlament, nou de veritat, amb la majoria absoluta de parlamentaris escollits, votats, per primera vegada des de fa més de seixanta anys.

I l’Institut d’Estudis Catalans ens ha regalat una eina meravellosa que és poder cercar mots, paraules de tots els diccionaris de la nostra llengua. I és fantàstic cercar la paraula candelera i trobar a  l’Alcover-Moll un munt de refranys, que em plau deixar-vos ben escrits alguns d’ells:

La Candelera si no la fa davant, la fa darrera. ( Empordà)

Si la Candelera plora l’hivern és fora; si la Candelera riu, torna-te’n al niu. (Maestrat )

Si la Candelera plora, es fred és fora; si la Candelera riu, lluny és l’estiu. (Manacor, Ciutadella ).

Bona Candelera a tothom i bona setmana d’aquest febrer amb aires de primavera.

 

 

 

CaGTCcEUEAA-8L_.jpg-large

Avui surt el sol a Myanmar/Birmània – Nou Parlament

 

Fotografia de capçalera: El Parlament de Myanmar/Birmània a Naypyitaw. Avui surt el sol.

Avui 1r de febrer 2016. Els centenars de nous parlamentaris són en aquest Parlament, nombrós, càmera alta i baixa, a Naypyitaw, la capital del país. Arriben d’arreu del país i dins la maleta molt plena de projectes, el seu longyi, llibres, i contents perque saben que representen per primera vegada després de seixanta anys la pre democràcia que tothom havia somniat, Avui veurem longyis, turbants, color, somriures, cares de felicitat, més dones.

burma-new-governme_3564118b

Però en mig de tots ells i elles, veurem el color verd de l’uniforme militar que ocuparan els seus escons no escollits per els vots del poble.

any-gen-1024x773

Fotografia: En l’anterior Parlament Aung San Suu Kyi i els militars.

Es constitueix el nou Parlament després de les eleccions del mes de novembre de 2015. Va guanyar per una amplíssima majoria el partit National League of Democracy ( NLD ). Podeu veure la gràfica de les dues càmeres. I també podeu veure els escons ‘fixes’ de l’exèrcit, escons no escollits, però sí legals, perque així ho diu la Constitució. Aquest 25% dels escons del militars, els donen un veto virtual, en cas de voler legislar canvis en la constitució, perque cal el 75% dels vots. Els militars retenen també els ministeris d’afers exteriorts, fronteres i defensa. I Daw Aung San Suu Kyi no pot accedir a la Presidència, perque l’article 59f ho impedeix. Suu Kyi té fills de nacionalitat britànica.

_86995955_myanmar_election_results_2015_only_624
CaG2qsxUYAINs2c.jpg-large

Fotografia: Aung San Suu Kyi arribant al Parlament, avui 1r de febrer 2016.

Daw Aung San Suu Kyi pot fer govern sense problemes i el país enceta un període ple d’il.usions, esperança i convenciment de deixar enrera les més de sis dècades de dictadura militar, cruel, absolutista i menyspreable.

Durant aquest període entre les eleccions i avui, centenars de parlamentaris, sense cap mena d’experiència, han anat a Naypyidaw a rebre ensenyament, lliçons i escoltar a antics polítics i dels que van estar empresonats anys i anys i avui seuran en el seu escó. Més de 350 nous legisladors han estat assistint a aquestes classes. Tenen, tindran, molta feina, perque el nivell de pobresa del país és molt, molt alt, una economia que vol començar aixecar el vol, guerres civils que encara cerquen desesperadament un projecte de pau, unes infraestructures quasi inexistents, una sanitat vergonyant, una educació pobra, inexistent per a la majoria del poble, una burocràcia que impedeix moltíssims projectes i accions per arribar a tothom. Però dins les seves maletes hi ha projectes i moltes il.lusions i convenciment de treballar per el poble.

aung-san-suu-kyi-p_3564119b

Fotografia: Avui 1r de febrer. Comença la nova legislatura.

Myanmar/Birmània té els seus tempos. Avui escolliran els presidents i portaveus de les dues cambres i fins el mes de març no se sabrà el nom del nou President ni el seu govern

 

0,,18973062_403,00

Comença un nou període, un temps nou, desconegut per la gent de Myanmar/Birmània. Segur que se’n sortiran. Daw Aung San Suu Kyi en la seva lluita per la democràcia i llibertat del seu país arriba avui a aquest nou Parlament. Molta sort i el desig que pugui acomplir tots els seus desitjos de pau, llibertat i democràcia per el seu país. L’any 1990 va guanyar per una amplíssima majoria, més del 80%. L’exèrcit no va deixar entrar la democràcia al país. Els més de quinze anys que va estar empresonada va viure lluny de la realitat del país. No va defallir mai. Avui és el seu moment.

És possible una Birmània sense Aung San Suu Kyi ?

 

 

 

 

 

unnamed7_1

Viêt Nam: Pluja, fred, neu. Imatges insòlites.

Fotografia de la capçalera: Sa Pa vista aéria.

Aquesta setmana ha estat una de les més fredes en la història de Viêt Nam.

nguoi-ha-noi-co-ro-dot-lua-chong-ret-trong-dot-lanh-ky-luc_1453626819_754

Fotografia: Família protegint-se del fred a Hà Nôi.

A Hà Nôi han arribat a una màxima de 5º, i la neu ha caigut al centre del pais, de manera inusual i mai vista. Al nord no és estrany, però aquesta vegada la nevada i el fred ha causat molts estralls.

tuyet1-1453628433_660x0

Fotografia: Zona nord del país. Camps d’arròs coberts per la neu.

Miro fotografíes de la gent davant el seu búfal mort de fred. Una tristor terrible i una preocupació molt gran. El búfal és el seu mitjà de vida, el seu ‘tractor’, el seu company, l’amic. Forma part de la família. La neu no causa alegríes a Viêt Nam. Preocupació sí. Aquest ‘Niño’ i el canvi climàtic continúa fent de les seves i enguany és extremadament dur.

tuyet-roi-ky-luc-o-viet-nam-nhung-hinh-anh-lang-nguoi

Fotografia: Salvant la collita com es pot.

La gent continúa circulant amb les seves motocicletes, continúa amb les seves vendes al carrer, i s’aixopluguen com poden. Focs arreu, fins i tot per escalfar el búfal.

Chong_ret13_zing

20160128092724-1

Fotografia: Escalfant al seu búfal.

I d’ací a poc menys de 15 díes comença el nou any, el Tê’t. El comiat a l’hivern i la benvinguda a una primavera que tothom desitja. El retrobament de les famílies. La festa per excel.lència. L’any passat hi vaig ser-hi. La vaig viure. Avui el meu pensament és allà.

Dot_lua_suoi_am_9_zing

Fotografia: Matinada a Hà Nôi. Preparant la botigueta.

I continúa plovent, molt, i sembla ser que la neu va desapareixent i ara la gent dels poblets, de les muntanyes, intentaran tornar a treballar els seus camps amb el seu amic, company, el búfal, si ha aconseguit sobreviure al fred. D’altres hauran d’anar als mercats per negociar i comprar un búfal. No hi han assegurances, ni crèdits. La negociació serà difícil o no. Depenent de qui ven i qui compra.

20160128092724-2

Fotografia: Transportant l’estimat búfal a l’escorxador i intentar comprar-ne un de nou.

Tots esperen el Tê’t i volen començar el nou any amb optimisme, com sempre, i deixant tot el dolent que ha passat al llarg de l’any de la cabra al darrera, i mirar el futur, com sempre han fet, amb bones vibracions, un nou any …… l’any del mico.

Chong_ret22_zing

Fotografia: La vida a Hà Nôi continúa ……..

_87800804_109820720

Viêt Nam: De la mort de la tortuga i el congrés del partit

 

 

La tortuga gegant, anomenada Cua Rua, habitant del llac Hoan Kiem, centre de Hà Nôi, ha mort fa una setmana. Un símbol mític de la independència de Viêt Nam que ha viscut en aigües del llac plàcidament des de feia no se sap quantes dècades. Hi ha qui diu que fa més de cent anys …  Era de la espècie Rafetus euphraticus, de closca tova, en perill d’extinció. Ara només en queden tres a tot el món, dues a la Xina, al riu Yangtzé, i una en un llac proper a Hà Noi. La gent encara està consternada i trista davant aquesta mort.

3600

Fotografia: Cua Rua torna a casa després d’un exàmen mèdic. Any 2011

I al mateix temps ha començat el XIIè Congrés del Partit Comunista, únic, per anomenar el nou govern per els propers cinc anys. El congrés acabarà el dia 28 de gener.

L’encarregat del temple budista de Vu Thach ha comentat que aquesta mort portarà mala estrugança al govern i al país. I molta gent està consternada, perque era un animal estimat i sagrat, i sí, tenen aquest sentiment, supersticiosos com són.

HAZ_8082_zing

Fotografia: Inauguració del XIIè Congrés del Partit Comunista. Eleccions per el nou govern.

Explica la llegenda que en el secle XV un rei de Viet Nam va lluitar contra l’invasor xinès amb una espasa que li va donar el drac de les muntanyes. Una vegada va acabar la  guerra que va guanyar, va retornar l’espasa a la tortuga que vivia al llac Hoan Kiem, el llac de l’espasa retornada. 

DSC_0189

Fotografia: Llac Hoan Kiem/Hanoi. Febrer 2015. RG.

També és una pèrdua per el món científic, perque aquesta espècie és ja a un pas de la seva extinció. El govern ha dictaminat que la tortuga es conservarà, després de fer-se els estudis per saber-ne el motiu de la seva mort. Els vietnamites tenen quatre animals considerats sagrats, el drac, l’unicorn, l’au fènix, i la tortuga, l’únic que encara viu en aquest secle.

cu-rua-ho-guom-va-nhung-lan-noi-trong-thoi-gian-gan-day

Fotografia: Professor Ha Dinh Duc en una de les aparicions de Cua Rua. Desembre 2014.

Cua Rua era considerada com l’únic animal sagrat viu, i per tant, el veritable vincle entre l’antiguitat i el món d’avui. El sentit espiritual era i és present en tot moment. També era el símbol de fermesa, força i resistència davant totes les guerres que han patit els vietnamites al llarg dels secles. Quan emergia del fons del llac, i ho feia entre 7 i 8 vegades l’any, immediatament s’aplegava una munió de centenars, milers de persones per veure-la i fotografiar-la.

En mig del llac podem veure una torre que va ser construïda en honor seu l’any 1880.

DSC_0448

Fotografia: Llac Hoan Kiem i la seva torre. Febrer 2015. RG.

Finalment no se sap el sexe de Cua Rua, encara que sembla ser era un mascle. Al riu Yangtzé a Xina viu una tortuga d’aquesta espècie, femella, i el Dr Nguyern Quang Truong, va intentar fer una inseminació entre els dos animals, i desconec si va reexir. No ho crec. Males llengües afirmen que va ser com una ‘negociació’ per enfortir les relacions entre el Viet Nam i la Xina  ………

Mentre, el congrés del partit comunista continúa i estic segura que més d’un dels 1,510 delegats participants pensaran el mateix que molta gent del carrer …… la mort de Cua Rua no aporta cap bona senyal per el progrés i la continuitat del desenvolupament del país.

Les vegades que he estat a Hà Nôi mai he tingut la sort de poder veure-la. Històries sí que les he escoltat i m’han explicat. Em puc imaginar el trasbals que ha suposat aquesta mort entre els hanoians.

Vazquez-Tramuntana-Barcelona-ALBERT-VAZQUEZ_ARAIMA20160113_0122_1

Fotografíes que m’han agradat

Moltes vegades, moltes, a les fotografíes no li calen paraules. Les mires, somíes, et quedes embadalida, una mica d’enveja per no haver-les pogut fer tú mateixa, les guardes i de tant en tant les tornes a mirar.

 

CVa3Rj3XIAA2jOb

 

BERjistCQAEkb17.jpg-largeI ara les penjo en aquest el meu bloc, perque vull veure-les bé.Totes són fotografíes que tenia guardades en el meu arxiu:  La lluna roja –  la meva Ciutat des d’una nau espacial, de nit –  la lluna plena al Nou Camp – un koala alleugerit mentre l’aigua corre per el seu cos després d’un incendi – la Serra de Tramuntana vista des de Collcerola tot just fa uns díes – Montserrat vista des de La Mola un hivern de fred i neu ……  quin goig.

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-MALAGA

3000

1920

3_502

Un món ric, un món pobre: Shanghai i Yangon

Avui llegint les notícies en els diaris internacionals, em trobo amb aquests dos exemples d’un món ric i un món pobre, Shanghai i Yangon (Rangoon). Un exemple que és una realitat sense cap mena de sospita: el transport dins una gran Ciutat. A Yangon el circular train per fer 38 kms, amb sort, 3 hores, a Shanghai 52 kms en 1m52s. També podem veure en aquests dos videos la diferència dels passatgers. Impactant. Però aquesta és la realitat del món. El primer dels videos, i de la notícia, és el tramvia que s’ha posat en marxa a Yangon, per facilitar la mobilitat de la Ciutat, caòtica des de fa uns tres anys.

Us deixo els tres enllaços. Tots tres tenen relació. Paga la pena veure’ls.

Compartir videos de la BBC és molt dificil i complicat. Aquesta ha estat la manera de poder-ho fer.

1r enllaç: El tramvia a Yangon.

http://www.bbc.com/news/world-asia-35340529

2n enllaç: El Circular Train de Yangon – 38 kms – 3 hores.

Yangon Circular Train Moves a City

http://www.bbc.com/news/world-asia-25582061

3r enllaç: El metro de Shanghai – 52 kms . Menys de 2 minuts.

4162426229_23f7103443

shanghai-subway

http://www.bbc.com/news/world-asia-25559413

 

Yangon i Shanghai, dues ciutats dins un mateix continent, i més concretament sudest asiàtic. Yangon, antiga capital de Birmània, ara Myanmar. Shanghai , Xina, una ciutat cosmopolita, emergent. Un contrast. Pobresa i riquesa.

 

carre1-600x395

9G16 – Acrobatico accordo – Fem camí, comencem

Tenia preparat un esborrany per publicar avui un apuntament de decensís, de tristor, de denúncia, de no perdonar mai als polìtics i l’he llençat a la paperera.

SW5kZXBlbmTDqG5jaWEgOUo=_200992_5687_1

Sí,  després de fer-nos anar de bòlit durant tres mesos, els polìtics, els nostres representants han arribat a un acord que tots nosaltres els hem demanat des del primer dia després de les eleccions del 27S15. Ens devíen aquest acord per tot el que el poble ha fet des de fa més de cinc anys, i per tots els que ja no ho poden veure i que van lluitar des de fa anys i anys en circumstàncies difícils, violentes, d’autèntica guerra.

DSC_6794 (1)

DSC_6776

Ambient Via Lliure de la Meridiana, El Clot, Barcelona 11.

811130132_17600902323446817640

ha-que-gent-no-Senegal_ARAIMA20150425_0127_61

811117270_10833930805884677546

DSCN2874

Dr Moisès Broggi - Rita Levi-Montalcini

 

Referèndum sobre la independència: Tu què votaríes?

DSCN3303

DSC_4586 (1)

DSCN3009

DSCN3175

DSC_1498

DSCN2190

DSC_2163 (1)

DSC_2184-650x450

 

Avui: Poesia i Narrativa / Salvador Espriu i Miquel Bauçà

 

Ahir a la Plaça Sant Jaume

Adéu Sílvia i fins sempre

 

DSC_2158

 

DSC_0056Avui és un altre dia per la història i també un 9 va ser el dia d’ahir.. Ho fan aposta ? I m’ha agradat el que ha dit La Stampa …. un acrobatico accordo ….. i un tuit de’n David Fernandez ….. indesinter – sense mai parar …. i la generositat política i el saber estar del senyor Mas. Moltes caretes han caigut, i tots nosaltres, polítics i ciutadans hem de saber estar a l’alçada d’aquest moment que iniciem. Hem de bastir la República Catalana perquè així ho hem decidit els quasi dos milions d’habitants del nostre país. Ara sí, el futur ha començat. Els somriures tornen. Esforç, lluita, generositat, comprensió. Hem de ser els millors. Sense rancúnies.

Ho aconseguirem, segur. Bròquil is OVER.

Fotografíes: Un petit recull de la nostra història recent.

Unknown

DSC_3792 (1)

La denúncia: Dones assassinades

 

Un mes de desembre violent. L’últim mes de l’any 2015 i per estadístiques, ha donat un resultat amb xifres fredes, punyents, més de 55 dones assassinades al llarg de tot l’any 2015, des de Catalunya, passant per Andalusia, País Valencià, Illes, Galízia, País Basc, Castella …… Els mesos d’estiu van ser especialment sagnants. Al llarg de dos mesos 17 dones i 8 infants van ser assassinats. I cal denunciar, denunciar i denunciar aquesta violència.

DSC_3559 (1)

06.12 – A Baza, Andalusia. Dona de 58 anys, assassinada a ganivetades. El presumpte autor i marit es va suicidar.

09.12 – A Lebrija, Andalusia. Dona assasinada al carrer, davant de casa seva, presumptament per el seu ex marit, a ganivetades. Tenia ordre d’al.lunyament i havia estat denunciat diverses vegades. Detingut.

11.12 – Alcobendas, Castella. Dona assassinada a cops presumptament per el seu ex marit. La filla va ser testimoni. Detingut.

16.12 – Saragossa, Aragó. Dona assassinada a ganivetades presumptament per el seu marit. Detingut.

23.12 – Villena, Alacant, Dona de 36 anys a cops de pedra. El seu company, presumptament autor del crim, va confessar i està detingut.

29.12 – A Mos, Pontevedra, dona de 69 anys assassinada a cops presumptament per el seu company. Detingut.

31.12 – Adra, Almeria. Dona trobada morta amb signes de violència en un incendi. El presumpte autor, el seu marit, s’ha suicidat.

DSC_3652

Però no oblidem que existeixen molts casos sense aclarir de dones trobades mortes i que presumptament han estat assassinades …. Torrecilla, Múrcia, Torre del Mar, Fuengirola – Andalusia, Gijón, Astúries. Moltes vegades, masses, no apareix la notícia de l’aclariment del crim.

I la denúncia des d’aquest bloc que continuarà, encara que sempre em quedi la petita esperança de no escriure més, però és impossible.  Aquesta violència no té aturador.

El meu sincer condol i la meva tristor, molta tristor i unes flors estimades, llunyanes.

DSC_3547

 

Fotografies RG – Tardor 2013: Flors vives en arbres de boscos de la regió de Xishuangbanna, al sud de la Xina, Yunnan, on es poden veure la flor de l’arbre de te pu er i orquidies de tota mena, precioses i amb vida.