20141107163712-10-1

AVUI: DIA UNIVERSAL DELS DRETS DE L’INFANT

 

20141107163712-10-1

 

Avui fa 25 anys que es va aprovar la Convenció sobre els Drets Humans per part de les Nacions Unides. Des d’aleshores durant aquestes més de dues dècades, cada any, el dia 20 de novembre es commemora el Dia Universal dels Drets de l’Infant a tot el món.

En Nguyen Thi Thuy Giang és un infant vietnamita que pateix els terribles efectes col.laterals de l’agent orange causat per el llençament indiscriminat de bombes químiques per part dels americans durant els últims anys de la guerra. Probablement l’avi o el besavi de Giang va ser una de les milers, milions de persones afectades per aquestes bombes d’aquest producte i que les empreses Dow Chemical i Monsanto van facilitar a l’exèrcit nordamericà. El naixement de fills amb greus malformacions, gravíssimes, encara es produeixen avui; sortosament ja no tant cruels, però existeixen.

20141107163712-6

Puc llegir en el document que es va aprovar ara fa 25 anys:

Tots els infants amb malaltíes físiques i psíquiques han de rebre atenció especial o educació adequada.

- Tots els infants han d’estar protegits contra qualsevol forma d’explotació o abandonament.

La Doctora Ta THi Chung té 83 anys i ja fa tres dècades que cuida, ensenya i se’n fa càrrec d’aquests infants víctimes de l’efecte col.lateral d’una guerra. Ella forma part de l’equip mèdic de l’Hospital d’Obstetrícia Tu Du de Ho Chi MInh, on molts d’aquests infants van ser abandonats per les famílies en veure les seves terribles malformacions.

La Doctora Chung va fundar una residència-escola a Hoa Binh on centenars d’infants han pogut ser tractats, educats i cuidats per un personal eficieint sota la direcció de la doctora Chung. Ella sí coneix els drets dels infants.

 

20141107164200-15

Actualment són 60 els infants que viuen en aquesta residència, i el més jove té entre 8 i 9 anys.

Aquest és el meu apuntament per commemorar aquest Dia Universal dels Drets de l’Infant, d’uns infants oblidats com molts d’altres, i sí, existeixen, i gràcies a persones com la Doctora Chung poden rebre amor i comprensió que se’ls ha negat, per poder desenvolupar la seva personalitat el més lluny possible.

 

 

 

 

9N – Hem votat, hem guanyat

811130132_17600902323446817640 Tenia un apuntament preparat per publicar de la meva crònica d’un dia en que molta gent va anar a votar i majoritàriament va guanya el SI / SI, perque volem la independència del nostre país. És la primera vegada que puc votar sí a la independència del meu país, i va ser un goig desobeïr i desafiar l’estat del reino de españa.

I aquest video realitzat per els voluntaris de l’equip audiovisual de l’ANC sintetitza perfectament com va ser el 9N14. Millor les imatges que qualsevol text que hagués pogut publicar, i a més, està ben fet i és un gaudi.

Fotografia: Es va oublicar a la xarxa el mateix 9N14 …. És la que més m’ha agradat.

 

 

 

 

 

La denúncia: Dones assassinades

Dones assassinades

 

 

He tornat al temps de casa, el meu. Setmanes d’activitat i pot ser ara amb una depressió lleugera post 9N14. En l’entretant he anat deixant notes sobre la taula d’esborranys i apuntaments pendents per publicar i un d’ells és aquest, el que des de fa anys hi estic implicada.

5 de setembre: A Cúllar Baza, poble de la província de Granada. Dona assassinada a trets. Presumpte autor, el seu espòs. Intent de suicidi. Detingut.

3 d’octubre: A L’Hospitalet de LLobregat. Dona de 50 anys. Assassinada a ganivetades presumptament per el seu company. Detingut.

3 de novembre: Dona jove. Assassinada i cremada per amagar el cos. A Montblanc. Finalment el presumpte autor ha estat detingut.

10 de novembre: Dona trobada morta, amb signes de violència, assassinada presumptament per el seu ex-marit. Posteriorment s’ha suicidat. Barcelona, Nou Barris.

El meu sincer condol. La meva ràbia, la meva denúncia. Una violència injusta i difícil d’entendre. He anat recollint les notícies, però també he llegit d’altres de violència de gènere, encara més, però sortosament sense arribar a la mort de la dona.

Víctimes encara desprotegides. Lleis ….. però també calen mesures per acabar amb aquesta violència, i de vegades la justícia permet certes llibertats després de les denúncies presentades per dones. Crec que la justícia també ha d’assumir part de la seva responsabilitat amb sentències que posteriorment provoquen agressions, actes violents i finalment mort.

Fotografia: Narcisos blancs en un prat tranquil i viu del Pirineu. RG.

 

 

Manifest groc, blocaires pel 9N

E L  9N  V O T A R É ,  signat   ROSER GINER

DSC_2235

 

Signatura Roser alpha [petita]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENS PROHIBEIXEN VOTAR, ENS PROHIBEIXEN EXISTIR.

El món dels blocs sempre ha estat un espai de llibertat, ho sabem molt bé tots els que que fa anys utilitzem aquest mitjà per expressar-hi les nostres opinions, i compartir-les amb altres blocaires. El bloc ens dóna la possibilitat de comentar i polemitzar ja que és un espai de llibertat i respecte absoluts. Aquest és el seu gran valor.

Tots nosaltres, de tan diferents ideologies i creences estem d’acord en una cosa: L’IMPERI DE LA DEMOCRÀCIA ESTÀ PER SOBRE DE L’IMPERI DE LA LLEI. Quan s’invoca una llei per a silenciar-nos, aquesta llei esdevé il.legítima perquè emmordassa la democràcia. Els catalans estem sotmesos a aquest l’ús il.legítim i antidemocràtic de les lleis espanyoles.

Podem discrepar de com hem arribat a aquest punt que som avui, de si el 9N havia de ser ”consulta” o ”participació ciutadana”, però ara som on som i, tot la imperfecció a què ens ha obligat la suspensió per part d’un govern de l’Estat espanyol de la consulta prevista, ens hi juguem moltíssim en el 9N. És un envit, per tant, hem de votar de totes, totes.

Els qui estem acostumats a expressar-nos amb llibertat i respecte ens comprometem a exercir la democràcia anant a votar el 9N. Farem que ressoni la veu de la gent, aquí i a tots els mitjans internacionals, sense que les prohibicions d’uns tribunals que estan al servei de la política en lloc de servir el Dret, ens suposin cap aturador.

Apuntament acordat entre blocaires i que tots esteu convidats a subscriure.

#VotarePerVosaltres

DSCN1173_1

Sin título-2

DSCN7943

DSC_2184-650x450

Jo aniré a votar, i tú ?

 

Hi ha certa ‘desmotivació’ entre la gent. La presió és gran, està clar, molt clar, i els politics no ajuden gaire. La Ciutat engolleix a qualsevol; és difícil. Si encartelles, compte que vindrà la GU i et posarà una multa, i no diguem si vols embolcallar de groc una font, un fanal, o simplement vols posar-hi un llaç groc. De vegades et perds, no saps on anar, però una cosa és ben certa, i tots hi anem de pet ….. En un lloc que ens diran, hi hauran urnes i les omplirem de paperetes votant un doble SÍ. Perque volem la independència del nostre país. I aquest gest serà només l’inici ja definitiu per començar el procés, i el nostre President convocarà eleccions ja, immediatament abans de tres mesos. Ara ja no es pot arronsar. Es va trencar un pacte entre els partits, i ara no hi ha marxa enrere. No ens falleu.

811116681_12128925803429597067

I desconec si hi haurà una llista unitària, o llistes dels partits. No ho sé. Però cal un Parlament amb una majoria amplia, molt, molt amplia, perque aprovi i declari la independència de la República de Catalunya. I això no és somniar, no, és la realitat i tot continúa depenent de nosaltres, només de nosaltres. I votarem per tots els que no ho han pogut fer, els que han lluitat, anys i anys, i per els nostres fills i néts, perque puguin viure en un país millor.

#VotaréPerTu ….. un hashtag potent i una resposta a twitter que torna a donar força, perque de fet mai l’hem perduda. Sí, votaré per tú ..  espòs, besavis, avis, pares, tietes, tiets, cosins, cosines, familiars llunyans, amics, amigues, veïns, escriptors, poetes, lluitadors, lluitadores, dones, homes, arquitectes, joves, activistes, demòcrates, naturalistes, pacifistes, cantaires, músics, pintors, dissenyadors, fusters, ebenistes, forners, llauradors, botiguers, farmaceutics, metges, imfermeres, xofers, paletes, lampistes, polítics, empresaris, artistes de circ, de cinema, de teatre, de musicals, de cabaret, periodistes, fotògrafs, informàtics, aviadors, cambrers, cuiners, conductors de transport públic, bombers, guàrdies forestals, mossos d’esquadra, ramaders, i tants i tants d’altres …… perque cada nit surt el sol i a partir del dia 9N14 el sol hi serà present per sempre més en aquest el nostre país per el que vareu lluitar i somiar. Per tots vosaltres, per a tots.

Jo aniré a votar, i tú ?  #VotaréPerTu …. Maria Mercè Marçal, i totes les dones lluitadores que no ho podran fer.

Deixo aquesta cançó, VOTERÓ PER TE,  que he trobat en un tuit fet per en Quim Monzó i m’agrada …. sí, sí, votarem.

 

La gent hi som i els polítics ?

 

811117270_10833930805884677546

Novament hem sortit al carrer. Molta gent. Moltíssima. Era a la part de dalt de la Plaça Catalunya. A rebentar. I el Passeig de Gràcia fins a Gran Via també. Silenci escoltant els parlaments. Emocionats després d’escoltar a Sílvia Bel ….. Via fora …. Lluís Llach també present tocant el piano …. Cesc Freixas, quina veu !! Miquel Calzada precís i na Muriel i na Carme contundents. Ha estat un acte curt. Una reinvindicació que continúa, i que el poble hi som, continuem amb la nostra lluita.

Als nostres representants polítics ….  heu escoltat la veu del poble, novament ? Heu vist com hem baixat a Barcelona i hem rebentat la Plaça Catalunya ? Heu vist com més de cinc mil motoristes han entrat per la Meridiana ? Heu vist com en poques hores ens hem inscrit com a voluntaris per aquesta consulta, enquesta, el que sigui, i que no m’ agrada, però la farem ? No volem esperar i cal prendre ja la decisió de proclamar la indepèndencia, fer unes eleccions plebiscitàries, amb llistes úniques o no, però amb un primer punt clar i consensuat entre tots ( UNITAT !!) proclamar la independència. Si heu de discutir en una llista unitària qui és el primer, si Artur Mas, o Oriol Junqueras, anem arreglats. Aquest partidisme sense escoltar al poble, sense veure que els que fem pinya, els que us hem votat, a tots els diferents partits que ens representeu al nostre Parlament en una majoria àmplia, molt àmplia (25N12) que volen la independència, que volem votar, que volem ……. desobeïr, perque el govern del reino de españa, no ens deixa.

No defallirem no, però sí que us puc dir que les forces tenen el seu límit, els problemes diaris continúen, no només dels funcionaris, i volem guanyar, però no és la nostra feina començar al procés per la independència en el Parlament on vosaltres sou els nostres representants, és la vostra. Us hem votat. No volem ja més mentides. S’ha acabat la malaïda transició. Volem un país nou.

Endavant les atxes. Ho aconseguirem, segur.

811117627_3097540058412651243

 

 

 

Sí, avui estic emprenyada, demà ja no

 

DSCN3036

Un llaç groc a la Plaça de Boston fa ja un parell de setmanes. Boston, independència, EE.UU. Fotografia: RG.

Ahir nit un grup nombrós de gent diversa, de totes les edats i condicions, transversal com diuen ara, vam enllaçar la Diagonal de punta a punta. Un llaç de color groc a tots els fanals, els de fundició i els altres. En aquest llaç, es pot llegir 9N – SÍ I SÍ. L’acció va tenir algunes incidències. Ja ho sabíem que podria passar, però no comptavem amb la incidència més gran. Mentre erem a la Diagonal prop del Palau de Pedralbes, vam saber la notícia. En aquell moment vam continuar la feina. Una escala. Enfilar-nos per enllaçar el fanal a mínim 3,30 metres del terra i cada grup fent el que havia de fer. El poble, la pinya, la gent, anem per feina, empenyem, forcem, volem votar i GUANYAR. Guanyar posant un SÍ I SÍ a la papereta i començar el procés per la independència de Catalunya. No hi ha retorn. Els partidaris del No, del Sí/No, de l’abstenció, encara és hora que m’expliquin, que ens expliquin per què hem de continuar dins l’estat del reino de españa, perque estarem millor que independents, motius cap. Els partidaris de la independència han explicat una i una altra vegada els pros i els contres, més pros, més llibertat, viure millor, els números ‘canten’, fer un país nou, des de baix, fora tota la merda que ens envolta.

Sí, encara estic emprenyada, molt, perque els polìtics no han sapigut romandre junts, no han tingut la voluntat d’obrir els col.legis electorals, de publicar el cens, d’inscriure els estrangers i els majors de 16 anys, de començar a treballar fermament. No, no han tingut pebrots per desobeïr, de forma pacífica i legal, o il.legal, perque transgredir és també avançar, perque és la voluntat del poble que vol votar i canviar el país, no els de dalt, els dels despatxos, els dirigents de molts partits. Som la base que volem caminar endavant i …… ho farem. Demà ja no estaré emprenyada ni frustrada, de cap de les maneres.

Unitat

Senyor President de la Generalitat espero escoltar les seves paraules aquest matí a les 10:00. La veritat, perque també volem saber perque s’ha trencat la unitat, què ha passat, perque no es poden posar d’acord, perque pretenen engayar-nos o no ? No ho sé.

Ahir vespre vam enllaçar la Diagonal. Al  grup de Sant Martí els van denunciar i els van posar una multa, i el que és més greu, els van obligar a treure els llaços grocs ja col.locats.

Gent que pica pedra cada dia, que passa per molts mal moments de feina, de família, immers dins les retallades que a tots ens fan mal, però eren allà a la Diagonal enfilant-se amb les escales i enllaçant el fanal que corresponia en aquell instant, enllaçant ben fort aquest plàstic groc que tant ens va costar de trobar. Sacrificis en fem i molts. Ningú té una targeta de color negre amb la que pot anar tapant forats a final de mes.

811130488_14389679451711642854

No, demà ja no estaré emprenyada i continuarem la lluita. Hem arribat al cim i no volem baixar. Hi ha molta feina a fer i la farem.

Ahir vaig posar l’últim llaç groc del meu grup a un fanal de la Diagonal, al costat del Palau de Pedralbes. Sí em vaig enfilar per l’escala i és a 3,30 m del terra. I aquest llaç continuarà mostrant que, senyor President, polítics, gent de dalt, no ens aturarem, i no ens torneu a fallar.

Desobediència

El meu grup Sarrià-Sant Gervasi va enllaçar 200 fanals, Diagonal banda muntanya, des del Roserar fins Palau de Pedralbes, i així podeu fer un recompte i arribar a Diagonal Forum. Gent diversa de Nou Barris, Sant Martí, Les Corts, Gràcia, Eixamples, Sagrada Família, Horta-GUinardó, Fort Pienc, Poble Sec, Sants, Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Antoni, L’Hospi, Badalona, Sant Adrià, Santa Coloma. I nosaltres, tots, continuarem … quantes vegades ho he escrit ?

MAI ÉS MASSA TARD PER TORNAR A COMENÇAR ……

 

<p><a href=”http://vimeo.com/29613762″>Camins – Sopa de Cabra</a> from <a href=”http://vimeo.com/user4576602″>spring 2b</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

 

Desobeïm IV – Pais Groc

noticia-paisgroc-1

Gran imatge de la fermesa i unió dels sis partits, Convergència, Unió Democràtica, Iniciativa-Verds, Esquerra Unida, Esquerra Republicana, CUP. Han decidit i acordat que el camí fins el 9N14 no s’ha d’interrompre. Bé, molt bé. I el poble estem al darrera i els hi donem suport. Som al seu costat.

Unitat

 

Un país groc, una gigaenquesta, unes accions, uns actes reinvindicatius. El color groc és el nostre color de lluita, el color democràtic i lliure perque volem votar i volem guanyar. Perque volem un nou pais. Tot va depressa, però a la vegada amb serenitat i calma. Molts estan nerviosos, però també tenim paciència.

Avui dissabte tots a Badalona. No ho sabeu ? Hi ha una gigaenquesta. Sí, ara és l’hora. Ja teniu la samarreta groga a punt ? O una bufanda groga ? O un llacet groc ?

I a la Plaça Sant Jaume a les 11:00 del matí més de 900 alcaldes del nostre país, junts per primera vegada, donant suport al 9N14.

…… i continuem. No defallirem, i la bombolla no es desinfla.

Ho aconseguirem, segur. Endavant les atxes. Molta brega.

 

Let's Catalan vote

Desobeïm III – Reprendre la campanya, ja.

Pais Groc

Aquest país de groc s’ha posat en marxa i naltros continuem amb la campanya. Fotografia: 11 de setembre 2014. Pl. Francesc Macià 

I demà sabrem si els nostres politics s’han posat d’acord i el Govern reprendrà la campanya. No queda gaire temps. Com he llegit, els estrangers que vulguin votar ho haurien de fer entre l’1 i el 7 d’octubre, i primer s’han d’inscriure. Hem perdut dos díes. Algú creu que denunciaran a milers i milers de persones perque s’impliquen en aquesta campanya ? On són els drets del poble ? No són legals ? No estem obeint al nostre Parlament ? Una gran majoria del poble, una gran majoria al Parlament, quasi el 100% dels Ajuntaments, que més volen ? Ai, ai, els ‘felpudos rojos’ del 1714 tornen a tremolar ….. o això sembla.

Ahir en un debat molt interessant al Parlament, el President Mas va afirmar amb rotunditat que el 9N14 votarem. Així ho esperem, senyor President. Cal reprendre la campanya, no s’arronsin, el poble és al seu costat, com també dels parlamentaris, dels funcionaris i de tota la gent implicada en aquest procés que no té aturador. Tots ens la juguem, tots. I juguem a guanyar.

Endavant les atxes. Molta brega. Ho aconseguirem, segur.

 

Estem convocats

 

 

Desobeïm II – Dret de petició.

Desobediència

El video que vaig incloure ahir en el meu apuntament d’ahir, ja no es permés de veure’l. Diuen que és ”privado”. Ahir va ser un dia ple de contradiccions. El govern s’ha arronssat, ha afluixat, una mica, però ho ha fet. No posar en problemes als funcionaris. I la resta de la gent, el poble ? No tenim problemes ? Ahir sota una pluja més aviat ‘monsònica’, moltíssima gent vam romandre a la Plaça Sant Jaume i a la majoria de les places davant dels ajuntaments del país, per demostrar que la bombolla, com diuen els escèptics, els unionistes, no s’ha desinflat encara, té un rumb i un final, que és votar i guanyar. I si cal estarem al costat de la gent que pugui ser represaliada. No és hora de fer un pas enrere, no.

Fotografía : Tarragona.

Ajuntament Tarragona

Vull recordar que el dia 15 de setembre es van entregar al Parlament de Catalunya més de 753.000 signatures, un dret de petició, right of petition, en el que es demana als nostres representants electes, diputats, regidors, que volem votar i en el supòsit que l’estat del reino de españa ho impedeixi, que és el cas, els demanem de declarar unilateralment la independència de Catalunya.

Tenen 750.000 noms, cognoms, DNI, passapoert, NIE i una signatura. No és cap ILP, no. Han de respondre. O aquesta petició de milers i milers de ciutadans no és vàlida ? No és només sortir al carrer pacíficament que cal fer, de manera continuada, sense defallir, és defensar els nostres drets amb totes les eines politiques, de dret, jurídiques, amb la raó.

La Campanya ARA ÉS L’HORA ja ha començat. I necessiten molts voluntaris. És una molt bona campanya que no necessita ni tribunals, ni alegacions. És una campanya per lluitar per els nostres drets.

Senyor President, senyors i senyores del govern, diputats i diputades, han escoltat moltes vegades …. no us arronseu …. . Tots sabem que és dificil. El poble, ho sabem molt bé, que ens han de dir ? Volem un nou país amb una millor justícia social, un país lliure. I nosaltres no afluixarem.

Salut i molta brega!  Endavant les atxes. Ho aconseguirem, segur.

811130413_16188608304824018804