Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Cop d’Estat a Myanmar/Birmània

Publicat el 1 de febrer de 2021 per rginer

Els resultats de les eleccions del propassat mes de novembre no van agradar gens als militar i han estat fent i organitzant una guerra bruta, denunciant un frau. La victòria de la NLD va ser insultant pert a ells. Més que mai el partit d’Aung San Suu Kyi va rebre més suport i vots que en les anterior eleccions. Fins avui que han perpetrat el cop d’estat a les 03:00 hores de la matinada, hora nostra. Han detingut a tot el govern democràtic i han decretat un ‘cop d’estat d’un any’ i al capdavant del govern hi serà un general. Les fronteres ja estan tancades per el Covid-19. Internet encara està més o menys funcionant. Els tancs ja són al carrer. Tinc uns sentiments molt pessimistes per saber quiprendrà el control i que vindrà dresprés. Myanmar/Birmània és un país ple d’armament, amb profondes divisions ètniques, de fronteres i religioses i amb un índex de pobresa alarmant. Totes les crisis mundials són dins aquest país que estimo tant i no em sé avenir que novament el poble hagi de viure sota un règim militar, que sempre ha estat present des de fa dècades, moltes dècades.

Els veïns poderosos la Índia i Xina ténen la paraula. …. De moment la Índia ha condemnat el cop d’estat.

Tot és confús i no rebo cap notícia dels amics. Segueixo per twitter les notícies i comentaris d’algún tuitaire que encara ha enviat informació. … poca.

I em miro els meus apuntament de fa anys, des de 2005 … escrivint sobre Birmània/Myanmar. Un país que estimo i del que mai m’he separat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.