Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Le Tour

Va arribar i ja ha marxat. Ha estat esplèndid. Veure el Tour a casa ha estat inoblidable. He anat un parell de vegades a veure etapes als Pirineus i la última vegada que va arribar a Barcelona, vaig veure els ciclistes passant per Correus. Enguany, han pujat per el Carrer Gran de Gràcia; no m’ho podia creure que el Tour passés per aquest carrer prop de casa meva ! Tot el matí d’ahir vaig ser al carrer. Parlant amb gent, veient tot el desplegament que aquesta cursa arrastra, gent als balcons, al carrer, estelades, fent fotografíes, amb dificultat, però vaja alguna sí que puc guardar dins el meu arxiu. He anat veient alguns videos de la web oficial, i un dels germans Roca del ‘Celler de Can Roca’ a Girona és especialment divertit i amb una repercusió de Girona i la gastronomia catalana ben evident. Un altre video ens mostra una entrevista amb David Pujadas, el conductor de les notícies de TF1 i resulta que és nascut a Barcelona. Quan vaig a França i faig una ullada a la TF1 o TF2, el nom ja em deia que hauria de ser fill de l’exili … Una senyora al carrer Gran m’explicava com la seva mare la vestia de ‘diumenge’ quan passava la Volta a Catalunya per el seu poble d’origen, Oliana. Un altre aficionat m’explica com en un Tour el Bahamontes en arribar a dalt del Tourmalet amb molta avantatge, tenia temps de baixar de la bicicleta i menjar unes ‘vitamines’ cuinades per la seva dona, amb sang de bou, menuts i verdures. O com un any no volia participar i el van obligar (aleshores es corria per equips nacionals). Durant una etapa va dir que ja en tenia prou i ‘à la merde’ el Tour, que estava cansat i volia tornar a casa seva. El director no sabia què fer fins que li va dir: ‘Si us plau fes-ho per el Generalísimo, per la Patria …’ i aleshores en Bahamontes encara es va enfurismar molt més i va engegar a parir panteres, la patria, el generalísimo i la mare que els va parir, va baixar de la bicicleta i va marxar a casa seva. Hi han tantes i tantes històries en aquesta prova esportiva ….
Quan sóc a Oô sempre passo per els cols de muntanya (no pas en bicicleta) Tourmalet, Peyresourde, Aspin, Aubisque.  La gent dels petits poblets, Sainte Marie de Campan, sempre t’expliquen moments passats quan el Tour creua aquesta petita població abans de començar l’ascensió al Tourmalet.
Aquesta fotografia de la etapa d’ahir creuant el nostre país és senzillament preciosa. En l’arxiu un parell de fotografíes del carrer Gran de Gràcia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.