Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

BIA HOI – Una cervesa si us plau !

Publicat el 15 d'abril de 2007 per rginer

Recordeu aquest nom si visiteu Viêt Nam : BIA HOI.
Trobareu aquest rètol en molts llocs als carrers de Hà Nôi, Ho Chi Minh City o altres Ciutats.
És senzillament el lloc on pots beure una molt bona cervesa a presió, fresca i lleugera.
No hi han molts occidentals que formin part de la clientela i la veritat és que després d’una llarga passejada i la calor, seure en aquests raconets del carrer i beure un got de 400 cl de cervesa molt fresca et recomforta.
També pots menjar en aquests establiments; vaja, jo que sóc persona del clàssic ‘vermut’ del diumenge matí, em vaig sentir com a casa.
”M’assabento que aquest tipus de cervesa pilsen a presió va ser introduïda al país per els txecs !! És a dir, la qualitat és insuperable. A més en en un Bia Hoi si vols fer-te conèixer, només has de convidar al grup de gent del costat a una ‘ronda’ i ja formes part del grup d’immediat. I novament no patiu per el preu; 4.500 Dongs / 0.20 Euros el got !!
A Hà Nôi és on existeixen més i millors Bia Hoi, al barri vell, el dels 36 carrers i al costat del Llac Hom Kien.

Els meus records d’infància van aparèixer quan tot de sobte un noi va arribar amb la moto i va descarregar les barres de gel per refrescar els bidons d’aquesta cervesa lleugera que es serveix diàriament i que es fabrica de manera artisanal i natural.

El gel ! Igual que prop de casa, al Bar de la Pepeta o a Can Benet, quan em feien anar a comprar gel per la nevera i poder així preservar els aliments, no tant abondants, que l’àvia havia comprat a la plaça ! O quan feiem el ‘vermut’ dels diumenges, amb la cervesa, el seitó, les escopinyes, les olives, abans de dinar.

A Viêt Nam, la majoria de la gent compra cada dia els aliments i no tothom té una nevera moderna.
Vendre gel, encara avui, és un negoci, com molts d’altres que es poden veure passejant per aquests carrers tant i tant vius.’

Tant lluny de casa i tant a prop quan era en un Bia Hoi davant la cervesa del diumenge matí !’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.