Usos del bambú IV

En aquesta fotografia podem veure la perfecta unió entre dos elements bàsics dins la cultura vietnamita; el bambú i l’arròs.

El ‘bánh tráng’, paper d’arròs o galeta d’arròs, es fa artesanalment fent una pasta amb farina d’arròs, sal i aigua i es deixa assecar posant-la al sol. On es posen ? Sobre aquest estri especial fet de bambú. És molt freqüent de veure’n mentres vas navegant per els canals del Delta del Mekong pel costat de les cases.

”A la cuina vietnamita els ‘nem’ o ‘chà giò’ ( rotllets de primavera) són una especialitat. Tots estàn embolicats amb aquesta galeta d’arròs. De sempre la cuina vietnamita ha tingut i seguirà tenint influències d’altres països, però adaptades a la seva manera de cuinar. Els agrada molt comparar la seva nació amb una casa de quatre pareds ben obertes. Els quatre vents segurament bufaràn fort, sense res que els aturi, i deixaràn tots els mobles i estris per terra; no hi fa res, tot torna al seu lloc. Però els vents entren i surten, però deixen al darrera la mateixa taula, la mateixa cadira, el mateix bressol……..

Un pensament a “Usos del bambú IV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *