Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

72 diputats independents al Parlament de Catalunya

 

 

Sí, hem guanyat. Agú ho dubta ? Sí ja sé que ens hagués agradat guanyar per golejada, però el nostre país és plural, divers i ahir es va mobilitzar el 77%. És molta gent, molta, penso que la majoria, perque sempre existeix la bossa de la gent apolìtica. S’ha arribat al sostre, i els unionistes han arribat definitivament. No n’hi ha més.

640_1441484450_Avinguda_Meridiana_Barcelona_foto_Adria_Costa_2015-011

El dia després, em sorprèn i molt el que diuen a la premsa estrangera i la premsa del reino de españa. Per The Guardian, BBC, Figaro, L’Indépendant, Die Welt, New York Times, Al Jazzera, etc. etc. el titular és ben clar: Els catalans independentistes han guanyat les eleccions. Ras i curt. Clar i català. Tot el que es digui al reino de españa és paper mullat. El que han de començar a rumiar i a treure pols del calaix és fer polìtica i deixar de ser uns hooligans menyspreables. Vaig escoltar per la ràdio o la televisió, no ho recordo, els crits de la gent de ciudadanos. Uns crits que ja me’ls han regalat mentre he estat en diverses parades de l’ANC al carrer del districtes del meu barri. Això sí que em fa mandra, haver d’escoltar mentides, insults, bajanades i poca polìtica de nivell.

No han volgut mai fer un referendum. Mai. I és en un referendum quan es compten els vots, un Sí o un NO. Ja ho sabíem que el dia després aquest seria el tema, el nombre de vots, i tornem a veure la manca de responsabilitat i de democràcia de la gent del reino de españa. I aquesta serà l’arma que utilitzaran un dia sí i un dia també.

Colas-para-votar-en-las-elecci_54437677990_54028874188_960_639

Mirem les dades definitives ?

JXSI i CUP: 1.952.482 vots.

Nuls, en blanc, Unió, PACMA, Altres: 185.832 vots.

Ciutadans, PSC, PP: 1.599.527

Catalunya Sí que es pot: 364.823

I ens falten els vots de l’estranger.

Si ens mirem aquestes dades i especulem que sí que hem votat en un referendum:

SÍ: 1.952.482          NO: 1.599.527

Nuls, en blanc, altres:185.832.      Catalunya Sí que es Pot: 364.823.

Aquestes dues últimes xifres sense un resultat clar i evidentment no es poden comptar.

La diferència és clara.

Ens hem conjurat, ens hem mobilitzat, hem votat, i tenim un Parlament amb una majoria de 72 diputats que sí volen la independència. Mai abans havia passat. Està clar, no ? Majoria absoluta. Oi que no m’he equivocat ?

576_1442793795_CUP_27-S_Barcelona_foto_Adria_Costa_2015-027

Ara els toca als politics treballar i fer realitat aquests resultats. Formar un govern de concentració. Proclamar la República Catalana. Començar el camí per la independència. Marxar del reino de españa. I també no deixar de banda la feina del dia a dia per no deixar a la gent del nostre país sense ajudes i que tot funcioni, educació, sanitat, assistència social, treball, pagesia. Hi haurà canvis durant aquesta transició, ara catalana. Cares noves al Parlament. Un parlament diferent. Diputats que no arriben de partits tradicionals, amb un nou discurs.

Ra-l-Romeva-009

 

Tot es veu més clar. Serà difícil, però així és la política i aquí en sabem.

Hem guanyat i a continuar, amb un somriure, mentre escolto algú que diu no sé que de dimissió, de fer unes noves eleccions, que han guanyat, que hem perdut i no sé quines bajanades més. Nosaltres sabem que estem al punt de sortida per bastir la República Catalana. I així serà.

Via fora …. Hem arribat al punt de sortida. Continuem ….. No pararem.

 

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.