Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 d'octubre de 2015
0 comentaris

Crist de la Fe de Torrella

Seguint l’antic camí Reial de València a Nadrid troba el viatger l’Entrada Reial de Torrella, “poble agrícola, històric, monumental i vicentí”. Aquesta consta de tres torres almenades dedicades a la Diputació de València, Sant Vicent Ferrer i Ferran VII, que en l’any 1830 passà per l’indret, i obsequià amb cent duros als xiquets que l’honoraren amb un detall.

Però proseguesca fins al Mirador de la Costera, Allí es submergirà en un jardí de ceràmica, amb palmeres washingtones, plantes aromàtiques, carrasques, garrofers i pins, i es deitarà contemplant la Vall de Xàtiva. Les estacions del Calvari pegades akles roques l’acompanyen i li mostren la gruta de lare de Déu de Lorda amb Bernadette resant el rosari amb Maria, misteris representats als medallons. Ja prop de l’ermita davant la font resa: “Sant Vicent. Font de Torrellla. Dona’ns la glòria per ella”. Així assoleix la moderna ermita, beneïda pel bisbe En Josep Vilaplana Blasco el 28 d’abril de 1991. Annex al xicotet edifici es troba l’espadanya amb la campana (1991).

En l’interior de l’oratori, els retaules ceràmics mostren sant Vicent Ferrer predicant des del pulpit de la capella del Sant Calze mentre els justos ascendeixen cap a la Mare de Déu dels Àngels i els condemnats, capficats caminen cap a l’infern. En el panell central el sant predicador sosté el Crist de la FE, suplicant Senyor mira el poble. I en el braç és representada la peregrinació a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.

ÑLectura: Apocalipsis 14, 1

Reflexions
09.03.2016 | 4.52
Despeses en personal
31.08.2012 | 2.00
En campanya electoral (XI)
06.03.2008 | 12.08

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.