Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

La central nuclear de Fukushima: Perill

Publicat el 12 de març de 2011 per rginer

ACTUALITZACIÓ: Dissortadament, sembla que la por i els presagis feran més gran la tragèdia. La fuita radioactiva (meltdown/fusió …) ja és una realitat i més de 200.000 persones han estat ja forçades a marxar. La seguretat de les nuclears torna a estar, i ara sí, en dubte. No passa res ….. fins que passa. Plantejar-se un nou sistema de vida, de comfortabilitats, de benestar, de respecte, és ja una necessitat.

Evacuació de més de quaranta mil persones que viuen en un radi de 10 kms de la central nuclear. Fa tot just pocs minuts informen que s’ha sentit una explosió a la nuclear i hi ha set persones ferides. No poden controlar l’escalfament dels reactors, sembla. El perill de radiacions nuclears és cada vegada més gran.

Confiem en l’experiència, treball, i organització dels enginyers japonesos i de tota la gent perque no esdevingui ara també una tragèdia nuclear, després del terratrèmol i del tsunami.

Llegeixo; món financer, món especulatiu, món dels diners, que el preu del petroli baixarà, ja que Japó no podrà comprar combustible per culpa de la tragèdia i la demanda baixarà ! Quines contradiccions !

Fotografíes d’aquest matí amb gent dalt dels terrats, un miracle sense mena de dubtes; gent gran desolada i fugint com pot amb l’ajuda dels joves de la família. 
I molta por avui a Sendai i Fukushima de trobar cossos morts entre les runes i la devastació. 

Reflexió: Tragèdies com aquesta en països pobres (Birmània, Malaysia, Indonèsia, Tahití i d’altres de l’hemisferi sudamericà) les pèrdues humanes són colpidores, milers i milers. Pèrdues materials, poquetes, per a tot aquest món financer i ric. Però importants, molt importants per la gent que ha pogut salvar la seva vida. No els queda res, ni per menjar, ni per conrear.
Poden, això sí, tornar a construir la casa amb el que puguin trobar. Els ajuts van arribar molt a poc a poc, i encara avui un, dos o tres anys després, pateixen les conseqüències. No serà així en els països económicament forts, rics (Austràlia, Nova Zelanda, Japó). La reconstrucció será ràpida, però la mort de centenars i centenars de persones, això sí que no es pot controlar i la tristor i el condol ha de ser total envers els que han patit aquesta tragèdia.

Està molt clar que la mare natura està revolucionada, i cada vegada més. Continuarem maltractant el medi ambient ? Continuarem destruint la Terra ? 

Publicat dins de Natura | Deixa un comentari

  1. Dissortadament nosaltres no hi podem fer res per impedir que es produeixin terratrèmols o volcans. L’únic que podem fer és prevenir possibles esdeveniments, però la Terra funciona així des de fa milions d’anys, amb nosaltres i sense nosaltres… i continuarà funcionant així quan ja no hi siguem com a espècie…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.