Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

El riu dels nou dracs – Mekong

Publicat el 5 de març de 2007 per rginer

La meva estada a l’estuari del riu Mekong, les terres fèrtils del delta del riu, un dels més grans del món, em va deixar senzillament garratibada. Aquest delta no és un riu és un veritable oceà amb milers de canals. Quan recordes el delta de l’Ebre és com una formigueta al costat d’un drac gegant.
Els vietnamites l’anomenen el riu dels nou dracs ja que després de recórrer 4.500 kms del seu naixement al Tibet, passant per la Xina, Myanmar, Laos i Cambodja, es bifurca en dos quan arriba a Viêt Nam. Els diferents braços i canals el converteixen en el Song Cuu Long – Riu dels nou dracs.
Com és habitual, la meva estada va ser curta i només vaig poder visitar la zona de Can Tho i Vinh Long.
Pot arribar als 38,000 metres cubics per segon, segons la temporada i evidentment problemes d’inundacions sempre n’hi ha, però a Cambodja controlen l’aigua del riu quan és un perill i es desvia en un pantà que malhauradament s’ha construït a expenses de la tala de milers d’arbres.

La producció d’arròs al delta és immensa i avui Viêt Nam és un país exportador amb més de 4 milions de tones.
Navegar per els canals; gaudir de la vegetació; de les casetes humils dels seus habitants; de les orquídees i moltes més flors i arbres i sobretot del mercat flotant és una experiència inoblidable.

És increïble com de sobte comencen a arribar barques plenes de pinyes, gengibres, plàtans, papaias, llimes, aranges, cocos, cilantre, fulles de menta i un munt de productes de la terra.
Les transaccions comercials es fan directament i seguidament pots anar al mercat de Can Tho on hi trobaràs de tot.

Però, ai, ja tornem a veure un perill i greu; la pol.lució de les aigües. Tot just comença i desitjo i espero que les autoritats del Govern i la comunitat veïnal facin el possible perque aquest delta no es converteixi en un clavegueram.
Té un avantatge; és molt i molt gran i encara avui pots navegar per uns canals amb una vegetació meravellosa.

Seguiré parlant del Delta; hi ha molt a explicar i també vaig fer moltes fotografíes.

De moment podeu veure en aquesta la immensitat d’aquest riu. Detalls del mercat i d’altres seguiran, si teniu la paciència de llegir aquests posts.


  1. Veure el que contes , amb tanta bellesa…el riu tan cabalós, les bifurcacions…A mi ja m’abelleix anar al delta de l’Ebre… De fet tots els deltes que he pogut visitar m’han agradat…M’agrada l’aigua, la reconec com a mare. Ara , però , gaudeixo del teu bloc i el què hi expliques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.