Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Davos, Bélem, Ringkobing: Una escultura al carrer.

Publicat el 28 de gener de 2009 per rginer
Tot arxivant les fotografíes fetes durant el meu viatge a Danmark, no puc deixar de donar a conèixer l’extraordinària escultura en una placeta de la ciutat de Ringkobing de l’artista danès Jens Galschiot: ‘Survival of the Fattest’ ( el seu taller porta el nom d’AIDOH – Art in Defense of Humanism ) . Em va impactar. I què té a veure amb Davos i Bélem ? Coincideixen ambdues conferències aquesta setmana; mons absolutament diferents; recursos econòmics i naturals diferents; injustícies i aquesta injustícia és la que ha reflectit Jens Galschiot en la seva obra. Es pot veure davant el port de Ringkobing i em van dir que va aixecar moltíssima polseguera; la gent no la volia; no es estètica o potser reflecteix la realitat d’aquest món que nosaltres no volem veure ?
Un home, africà, molt prim carregant a la deessa de la Justícia del món dels rics. La Justícia porta la balança dels drets humans, de la justícia, i també una vara recargolada on es pot llegir : ‘ Estic asseguda a l’esquena d’un home. Jo només estic asseguda sobre les espatlles de l’home, i ell sembla enfonsar-se per aquest càrrega. No feria res per ajudar-lo, excepte baixar de les seves espatlles ‘.
Reflecteix magníficament la injustícia entre el món ric i el pobre; entre la distribució dels aliments entre el món ric i el pobre; entre les malaltíes del món ric i del pobre.
És un fet molt habitual trobar-te amb veritables meravelles d’escultures al carrer en aquest país de Danmark.
‘Survival of the Fattest’ – Supervivència dels grassos – Una escultura que ens parla i ens fa reflexionar, encara que molta gent passa de llarg i ni tan sols s’interessa de percebre el missatge de l’artista, Jens Galschiot.


  1. És molt bona aquesta escultura:
    La justícia dels poderosos.
    N’hi hauria d’haver de semblants a totes les ciutats.
    En la meva opinió, l’art ha de servir per alguna cosa més que per fer bonic.

  2. … ja faria molt. Encara en som lluny. Sí, és una justícia hipertòfica i de balances esquifides. És una colpidora evidència i per a mi molt bella l’obra. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.