Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Campings Costa Brava: Ordenances de l’any 1967

Publicat el 4 d'abril de 2012 per rginer
Ara que es comenta, es vol, s’escriu de posar en pràctica ordenances, lleis, etc. per aconseguir  una millor convivència i respectar els valors i els bens de la terra, del poble, de la ciutat, he trobat una seguit de guíes de l’Editorial Alpina de Granollers dels anys 50 i 60 i una en especial de la Costa Brava. Deixeu-me dir que encara avui considero aquestes guíes de les millors que mai he tingut per orientar-me en qualsevol itinerari, excursió o visita del meu país.

Costa Brava II –  Edició 1967
”Campings” comprendidos en la Hoja y Extracto de las Disposiciones Legales para los acampadores en España.
Hi han 36 campings desde Begur, passant per Calonge, Castell d’Aro, Capmany, Colera, Figueres, L’Escala, Llançà, La Fosca, Palafrugell, Palamós, Platja d’Aro, Port de la Selva, Roses, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guixols, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-L’Estartit.

Al final del llistat, podem llegir la normativa per els campistes:

No podràn establecerse más de tres tiendas o remolques, ni más de diez personas fuera de los Terrenos de Camping legalmente autorizados (Campamentos de Turismo). El tiempo de estancia en un mismo lugar, fuera de los Terrenos de Camping, no podrá ser superior a tres días.
No podrá dañar el conjunto rústico del lugar, saltar setos o cercas, y deberá respetar los árboles, fuentes y animales.
No deberá usar prendas de vestir que no reúnan las condiciones de respeto a la moral y convivencia humanas.
A su marcha, deberá dejar el lugar de acampada en el más perfecto estado de limpieza, sin huella aparente de su estancia, no abandonando desperdicios de ninguna clase, que deberá depositar en los recipientes al efecto o enterrar profundamente.

Durant els anys de la foscor, podem llegir aquestes ordenances demanant respecte per el medi ambient i els animals. I cal enterrar tota la brossa dins la terra.
Sempre trobes sorpreses quan vols posar una mica d’ordre als teus arxius i a la teva biblioteca.

Fotografia: Cadaqués – RG. Estiu 2008.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.