Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Aung San Suu Kyi al Parlament de Birmània

Publicat el 2 de maig de 2012 per rginer
Avui, 2 de maig 2012, Daw Aung San Suu Kyi ha près possessió del seu escó al Parlament del seu país, i que va guanyar en les eleccions parcials del propassat dia 1r d’abril.
Aquest escó és de la seva propietat des de l’any 1990 quan va guanyar unes eleccions amb majoria absoluta.
Ja era sota arrest domiciliari i la Junta Militar sorpresa per els resultats, va invalidar les eleccions.
Un cop d’estat ben fet, organitzat, disfressat. 

Una fotografia inimaginable tot just fa uns mesos. Quan vaig ser a Birmània el mes de setembre passat, encara era considerat un delicte parlar d’Aung San Suu Kyi, llegir algún llibre o mostrar una fotografia.

Queda molt per fer, molt, tot és possible, però el goig, l’alegria de veure-la en el Parlament del seu país, no me la treu ningú.

 


  1. m’agradaria molt escoltar-te a l’Espai Vilaweb. Però ho tinc molt difícil. De tu només es pot esperar, de tant que t’has passejat per aquell país, la millor informació i la més sentida transmissió. Desitjo que hi hagi molta gent interessada a sentir-te: la lluita de Daw Aung San Suu Kyi és una lluita universal i la repressió que rep dels militars no és pas única. Vagi bé!
  2. És el que tenen les fotos, oi?, que són gràfiques!

    Les del parlament birmà m’havien sorprès fins ara per la impactant presència del color caqui militar, ocupant exactament el 25% de l’espai, contrastant amb el color blanc de la resta de diputats, civils.

    Aquesta foto que ens poses avui també ofereix un bon contrast: ella, la senyora, sense el barret birmà, vestida de negre (o de fosc) enmig del blanc civil, i PER DAVANT dels militars!

    Molt bona. Tant de bo sigui un bon presagi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.