Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Foc ! Part II

Washington Post, The New York Times, BBC, le Monde, Frankfurter Allgemeine, Bangla Desh Daily News i molts més diaris d’arreu del món. Tots, tots, publicant les fotografíes del foc de Catalonia, frontera del reino de españa amb França. 
Alguns diaris del reino de españa …. no hi ha notícies. Twitter: Bull la xarxa amb tuits d’energúmens i que cal denunciar, fer-los públic. No contestar, si voleu, però sí publicar. No no són una minoria, n’hi ha molts, molts i molt persistents.

Hem arribat a un punt que ser ‘políticament correctes’ no ens porta enlloc. Desobediència civil. Polìticament incorrectes. Denunciar.

Ja són quatre les persones que han mort. La terra es regenera. Del foc de l’any 1986, 26.000 ha., ja ningú se’n recorda, perque la natura és viva, és sàvia. Les morts de les persones ningú les regenerà. Tots plegats hem de ser seriosos amb el territori i no deixar anar les culpes únicament a una burilla. Cultura, estimar la natura, valors.

La fotografia és molt cruel, sí, no són persones, són animals, però que nosaltres els humans en mengem la seva carn, utilitzem la seva pell per fer-nos abrics i perque netegin el sotabosc. Aquesta és una altra tragèdia d’aquest foc d’ahir i de tots els que hem patit al llarg dels anys.

Cal afegir més paraules ? La prevenció, una cultura nova, un conviure amb la natura i la nostra terra, són ja una necessitat per poder mirar el futur amb esperança.

El meu condol i dolor per les quatre persones que han trobat la mort en aquest foc virulent per la força del vent i agraïment a tots els bombers i voluntaris, i la gent anònima que han lluitat per evitar més morts i salvar els conreus, les cases, el bestiar.
La terra es regenerarà, com sempre. Aprendrem la lliçó ? Hem suspès tantes i tantes vegades, que no sé si haurà més oportunitats. 

Fotografia: Darnius. Ramat. Getty Images. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.