Continúa la protesta dels monjos a Mandalay

Els cinc monjos han començat fa unes hores les seves protestes en contra el Govern i exposant les seves demandes:

– Alliberar els presoners polítics de les presons, tots, inclosos els monjos que van participar en  la revolta del safrà de setembre de 2007.

– Acabar amb la guerra civil existent, especialment a l’estat Kachin.

– Llibertat d’expressió per començar la nostra tasca com a moviment per la pau en el nostre país.

En un primer moment eren deu els monjos que van entrar clandestinament al país, però cinc van tornar per por a les represàlies. No oblidem que durant la revolta de l’any 2007 van assassinar a 31 persones, monjos inclosos i milers van ser empresonats.

Ara són cinc, però hi ha molta gent que els dona suport i poc a poc van arribant al Monestir on es troben en aquest moment, el Masoeyein, un lloc segur, i que conec bé. Moltes persones han manifestat que els feran arribar tot el que calgui per continuar amb la protesta.
Ténen tota la col.laboració dels monjos del monestir i la llibertat de fer tota mena de manifestacions i actes per denunciar i demanar dialogar amb el govern.
Han parlat per telèfon amb Aung San Suu Kyi.

Els membres de seguretat que rodegen el monestir han tallat l’electricitat, però des de dins el monestir han posat en marxa els generadors. Els cinc monjos s’autonomenen : ”Monks Who Want Peace”.

Es va filtrar la notícia divendres passat que aquest dilluns hi hauría una altra amnistia i deixaríen lliures més presoners polítics. Però no ha estat així. El president Thein Sein que és a Indonesia per participar en la conferència de l’ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) va manifestar que encara no ‘era el moment’. En aquesta conferència intenten ‘guanyar’ la presidència de l’ASEAN.

El líder d’aquest petit grup de cinc monjos manifesta que ténen por de la represió que poden patir, però és optimista i creu que aquesta acció pot ser exitosa, com també estem preparats per el pitjor. Volen forçar el diàleg entre govern, militars, grups ètnics i partits polítics.

De moment continúa la seva protesta i va augmentant el nombre de persones que s’apropa al monestir.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *