La immigració entra en campanya

Un dels propòsits per aquesta campanya, en part per interès personal i en part per interès acadèmic, és anar resseguint les propostes que sobre immigració i ciutadania estan realitzant els partits polítics catalans. Ahir va començar Convergència amb una posada en escena al barri del Raval. És d’esperar que en els propers dies anem coneixent més en concret com pensen gestionar aquest tema els nostres futurs representants.
Disposo ja dels programes sobre immigració dels cinc partits, però m’interessa també i força, anar seguint els discursos dels candidats. Els programes els fan moltes vegades les sectorials de cada partit, i son el suficientment ponderats i vagues per apuntar línies que no concreten gran cosa. En una entrevista o en un míting en calent, es veu però l’actitud de fons i el que és més important: l’us i abús del llenguatge, la temptació del populisme etc.. En un tema com aquest, amb grans dosis d’emocionalitat, el gran perill és convertir-lo en arma fàcil per acabar de pescar vots indecisos. Exceptuant alguns tics, que he vist i que ja aniré comentant, la primera impressió és bona.

Un comentari annex. Per aquest seguiment em vaig posar en contacte per correu electrònic amb cada un dels cinc partits demanant informació tant dels actes de presentació de programa, com també del text complert d’aquest programa i d’una possible entrevista personal. Voldria agrair la rapidesa en la resposta (en qüestió d’hores!!) que fins al moment he tingut tant de Convergència com Esquerra Republicana. És també una petita prova dels reflexes de cada partit alhora de donar resposta a inquietuds ciutadanes particulars, més enllà de webs ben dissenyades i de grans desplegaments mediàtics.

Dilluns vinent començaré doncs amb les propostes que fa Convergència i que té com a plat fort una "Llei per a la integració dels nouvinguts a Catalunya"


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.