Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

# República: Avui 25è dia. Campanya electoral. Omplim Brussel.les

Avui 35 díes sense llibertat dels Jordis. Exigim que tornin a casa.

Avui 17 díes sense llibertat de Junqueras, Turull, Rull, Borràs, Bassa, Romeva, Forn, Mundó. Exigim que tornin a casa.

I els nostres exiliats a Brussel.les MHP de la República Carles Puigdemont i Consellers Comín, Ponsatí, Serret, Puig. Volem que tornin.

I aviat, si no ha començat ja, haurem d’escoltar i veure a polítics oferint un munt de coses per atraure els vots dels ciutadans. S’ho poden estalviar, perque el poble ja sap a qui votar. La majoria, molt gran per cert, ho ferà a contracor, però votarà als partits que defensen la República i la volen implementar i restituir. El poble, la majoria, molt gran, vol que retornin els presos polìtics a casa i els exiliats tornin a Palau i el Parlament torni a exercir de Parlament de la República.

Certament que el poble, la majoria, molt gran, hagués volgut un referèndum pactat, i ja ho van demanar els representants polítics moltes vegades, fa molts anys i van insistir una i una altra vegada.. La resposta sempre ha estat la mateixa. I jo em sento insultada i menyspreada quan el virrei del reino de espaÑa señor millo manifesta en un programa de televisió FAQ a TV3, que l’actuació de la policia i guàrdia civil pegant de forma violenta, disparant bales de goma i tirant per terra a qualsevol persona que tenia al davant, va ser un accident. Més de 900 persones van rebre de manera lleu, greu, molt greu, assistència mèdica. El delicte ? Fer cua per anar a votar, pacíficament o defensant les urnes, pacíficament. NO els perdonaré mai.

I ara que començarà la campanya, que millor que anar a Brussel.les el dia 7 de desembre i participar en un gran mítin a la capital d’aquesta Unió Europea dels estats que encara avui s’amaguen i no diuen res. Jo hi seré. Marxo el dia 6 en cotxe. Dormir pel camí, molt a prop de Brussel.les i tornar després de la manifestació del matí i de l’acte polìtic al vespre. Descansar pel camí i el dia 8 migdia a casa.

Precisament ahir i avui parlant amb bons amics que han estat fora de Catalunya, em comentaven que sorpresos, mai abans els hi havia passat, molta gent els preguntaven:  Com va tot ? Endavant. Va ser una salvatjada. Lluiteu fins el final. Perquè no podeu votar? Ho sabem tot. Llegim els diaris. Estem informats.  Gent de diferents països del món.

 

 

Guanyarem la llibertat i la República. Defensem les nostres institucions. Mai defallirem i no ens arronsem davant la violència.

 

 

 

# República: Avui 18è dia. Carrer Marina.

 

Avui 28 díes sense llibertat dels Jordis. Exigim que tornin a casa.

Avui 10 díes sense llibertat de Junqueras, Romeva, Bassa, Borràs, Turull, Rull, Mundó, Forn. Exigim que tornin a casa.

 

I demanem el retorn dels exiliats MHP President de la Generalitat Carles Puigdemont, Consellers Ponsatí, Serret, Comín, Puig.

 

Vaig escriure en un post que estaria de vaga fins el dia 22 de desembre, i només recordaria els díes de l’empresonament dels nostres Consellers i els presidents de l’ANC i Òmnium i també l’exili de part del govern amb el MHP al capdavant, a no ser, que hi hagués algun daltabaix.

 

I ahir al carrer de la Marina va ser un veritable daltabaix. Un acte de força, dignitat, de lluita, de defensa de la República i per exigir la llibertat dels presos politics. Hi havia gent de tota mena. No era la manifestació dels somriures, no, era la manifestació de la dignitat i de la lluita per defensar-nos del miserable 155 i de tota la gent que menysté el que està passant. A contracor anirem a votar el dia 21 de desembre. Llista única, partits separats, el que sigui. Però el resultat ha de ser com a mínim més del 50% de vots a favor de reemprendre el procés constituent i implementar la República de Catalunya que es va declarar el passat 27 d’octubre 2017 amb la majoria absoluta del nostre Parlament.

Ahir vaig fer una marxa darrera la pancarta des de Plaça Molina, Balmes avall, Diagonal fins a Marina. Riuades de gent fent el mateix camí. Impossible entrar a Marina. Vaig optar per la direcció contrària a la capçalera. Marina amunt. El carrer ple a vessar fins arribar a la seu de l’ANC. El moment màgic de l’encesa de mòbils era a Marina-Córsega. Gent diversa, molt diversa. Enrabiats. Esperançats. I tots convençuts que no baixarem els braços, i no defallirem. El poble és al carrer i seguirà estant.

Ara toca Brussel.les el dia 7 de desembre. Hi serem. I mentre, un consell, els que estem vivint ja en aquesta República de Catalunya, no escolteu gaire els discursos partidistes i electoralistes del equidistants i d’altres. Ahir mateix, una vergonya els 27” del discurs de l’alcaldessa de Barcelona, la meva Ciutat.

 

I un altre consell:  Compreu Cultura !

Aneu al teatre, al cinema, a concerts, a les llibreries, llegiu i compreu llibres, mireu bones series de televisió, converseu amb amics i familiars, camineu per la muntanya, per la natura, vora la mar. Escolteu música a casa.

 

 

# República. Avui 17è dia. Llibertat, alliberament, defensa

 

 

Avui 27 díes sense llibertat dels Jordis. Exigim que tornin a casa.

 

Avui 9 díes sense llibertat de Junqueras, Mundó, Romeva, Bassa, Borràs, Forn, Turull, Rull. Exigim que tortnin a casa.

I els nostres exiliats MHP President del Govern Carles Puigdemont, Consellers Ponsatí, Serret, Puig, Comín.

 

I avui tots al carrer Marina. No serà la manifestació dels somriures, serà la manifestació de la tristor, de la ràbia, de la exigència de llibertat per els nostres presos polìtics i el retorn dels nostres exiliats, de defensar la república, de guanyar la llibertat.

17:00 hores. Carrer de la Marina. Barcelona. No ens agenollem. No defallim. Lluitem.

Guanyem la llibertat. Defensem la República.

 

# República … Avui 13è dia. Vaga. Llibertat presos polítics.

 

Avui 23 díes sense llibertat dels Jordis. Exigim que tornin a casa.

Avui 5 díes sense llibertat Junqueras, Romeva, Turull, Rull, Bassa, Borràs, Mundó, Forn. Exigim que tornin a casa.

 

Aquest bloc està de vaga indefinida fins el dia 20 de desembre. El dia de reflexió de les eleccions il.legítimes convocades per el gobierno del reino de espaÑa, eleccions colonials, eleccions brutes, eleccions miserables, eleccions indignes.

Si no hi ha cap daltabaix, només publicaré posts recordant els dies que són a la presó els nostres presoners polìtics, reclamant la seva llibertat : Jordi Sánchez, President de l’ANC, Jordi Cuixart, President d’Òmnium, Vice President de la Generalitat Oriol Junqueras, Consellers de la Generalitat, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Carles Mundó i constataré el que facin els nostres exiliats MHP de la Generalitat Carles Puigdemont, Consellers Lluís Puig, Toni Comín, Clara Ponsatí i Meritxell Serret, Govern de la República en actiu amb residència provisional a Bèlgica.

 

Signo aquest post d’avui, com a ciutadana catalana que va votar juntament amb els 2.044.037 votants del SÍ al Referéndum de l’1 d’octubre i dels vots del 27S15 que vam atorgar la majoria absoluta a JxSí i la CUP al Parlament de Catalunya per dur a terme el procés per la independència del país.

——       Guanyem la llibertat. Defensem les nostres institucions. 

——       Mai defallirem i no ens deixarem dominar per la violència.

 

 

 

# República … Avui 8è dia. Fosc.

 

 

Avui 18 díes sense llibertat dels Jordis. Exigim que tornin a casa.

 

 

Ahir, la nit va arribar més aviat que mai. La lluna brillava però entre teranyines, de fet no brillava. Havia molta foscor. Davant el Parlament, ocupat per el 155, no ho hem d’oblidar, ens vam reunir un munt de gent, moltíssima gent. Ja sé que no n’hi ha prou, i jo mateixa ho reinvindico, de sortir al carrer, però ahir vespre quedar-se a casa era col.laborar amb el nostre silenci amb els que ens volen trinxar. I ja ho sabeu …. el 155 …. que tot ho pot. Fer-nos callar i agenolllar-nos, res de res. No ho aconseguirà ni el 155 ni tota aquesta gent.

Els volem lliures :  Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carles Mundó, Meritxell Borràs, Joaquim Forn. La jutgessa de l’audiencia nacional del reino de espaÑa va decidir que sí, també, tots a la presó, i que se’ls acusa de rebel.lió, sedició i malversació de fons.

La èlit d’aquesta màquina de guerra, la justicia espaÑola, continúa parlant, actuant i atacant i nosaltres ens mobilitzem i refusem els atacs injustos, execrables i de caire al premodernisme que és on viuen aquesta gent. No els acceptem.

I ja és hora de deixar-nos d’hòsties i anem a la vaga general i aturem el país. Aquesta resposta de tots la entendran molt millor.

I part del nostre Govern, amb el MHP Carles Puigdemont, i els Consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig, són a Brussel.les, exiliats, però exercint de Govern de la República, una continuitat necessària institucionalment que permetrà un debat jurídic sobre el reino de espaÑa internacionalment.

I ha quedat ja molt clar on estem ara, en una divisòria política entre els qui donen suport a l’aplicació del 155 i els que s’hi oposen.

I una cita:

Podran tallar totes les flors, però no aturaran la primavera.  Alexander Dubcek (1921-1992) 

I ahir vespre, i avui, jo com els del Polònia  …..

 

 

 

 

# República… Avui 5è dia

 

AVUI 17 DÍES SENSE LLIBERTAT DELS JORDIS. EXIGIM QUE TORNIN A CASA.

I som on estem. Proclamada la República divendres 27 d’octubre, no tenim cap indici que sigui una realitat. Cap decret, els Consellers dispersats entre Barcelona i Brussel.les. Ordres des del reino de espaÑa. Cessaments. Querelles. Demà i demà passat la Presidenta del Parlament i la Mesa han de declarar davant el tribunal suprem i el President i els Consellers a la audiencia nacional. I només es parla, es comenta, es discuteix de les eleccions autonòmiques que ha convocat il.legalment un govern del reino de espaÑa. Segons el full de ruta, les eleccions havien de ser constituents i convocades per el nostre Govern, el de la República de Catalunya. I no ha estat així. Després de païr tot el que està passant, sí, ho accepto, com molts d’altres, hem d’anar a votar el dia 21 de desembre i el nostre President ja ha fet la gran pregunta des de Brussel.les : Acceptaran el resultat el gobierno del reino de espaÑa ? I els partits unionistes PP, C’S, Socialistes i fins i tot els Comuns ? Tornaran a utilitzar el 155 ? Tornaran a dir que és il.legal un referèndum ? Sí que ho feran, i ho sabem. I la Unió Europea ? També plegarà veles per defensar el gobierno del reino de espaÑa ?

No seran les eleccions que voldríem, però hi tornarem. Hem de guanyar aquestes eleccions colonials. Hem de defensar la República.

I  el nostre President i diferents Consellers ahir a Brussel.les van fer un acte de dignitat. Convincent davant el món. Com també va ser un acte legítim proclamar la República de Catalunya divendres 27 d’octubre. Era legítim fer-ho. Vam votar l’1 d’octubre i es va guanyar, diguin el que diguin. I tots vam estar d’acord en que ara havíem, i hem de defensar, als nostres representants i les nostres institucions.

Foto de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno

Ho hem fet ? No. Aquest vespre els Consellers Joaquim Forn i Dolors Bassa van tornar de Brussel.les. I a la porta d’arribada de l’Aeroport s’han trobat un munt de periodistes i un grup d’ultra dreta insultant-los. I nosaltres on erem ? Recordo un altre fet, els nostres Consellers no tenen protecció policial. El govern del reino de espaÑa els hi ha tret. Ahir nit van ser tractats com a delinqüents, que no ho són.

 

Massa secrets, silencis, i no detallar amb claredat el què està passant. La gent hi és. I volem un Govern fort, i esborrar la paraula submissió i plegar veles. Si no plantem cara, com ho hem estat fent i ho farem, condemnarem els perseguits i empresonats a més persecució, i malgrat tot, per dignitat, per la nostra llibertat hem de protegir-los i crear situacions, fets, per a poder rescatar-los, Jordis, Govern i Presidenta i Mesa del Parlament. Per aquest motiu demanaria als polìtics més claredat per saber què poder fer i com.

Sempre recordo les paraules de George Orwell : La veritat és el més revolucionari dels actes per canviar una societat.