Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

# República… Avui 5è dia

 

AVUI 17 DÍES SENSE LLIBERTAT DELS JORDIS. EXIGIM QUE TORNIN A CASA.

I som on estem. Proclamada la República divendres 27 d’octubre, no tenim cap indici que sigui una realitat. Cap decret, els Consellers dispersats entre Barcelona i Brussel.les. Ordres des del reino de espaÑa. Cessaments. Querelles. Demà i demà passat la Presidenta del Parlament i la Mesa han de declarar davant el tribunal suprem i el President i els Consellers a la audiencia nacional. I només es parla, es comenta, es discuteix de les eleccions autonòmiques que ha convocat il.legalment un govern del reino de espaÑa. Segons el full de ruta, les eleccions havien de ser constituents i convocades per el nostre Govern, el de la República de Catalunya. I no ha estat així. Després de païr tot el que està passant, sí, ho accepto, com molts d’altres, hem d’anar a votar el dia 21 de desembre i el nostre President ja ha fet la gran pregunta des de Brussel.les : Acceptaran el resultat el gobierno del reino de espaÑa ? I els partits unionistes PP, C’S, Socialistes i fins i tot els Comuns ? Tornaran a utilitzar el 155 ? Tornaran a dir que és il.legal un referèndum ? Sí que ho feran, i ho sabem. I la Unió Europea ? També plegarà veles per defensar el gobierno del reino de espaÑa ?

No seran les eleccions que voldríem, però hi tornarem. Hem de guanyar aquestes eleccions colonials. Hem de defensar la República.

I  el nostre President i diferents Consellers ahir a Brussel.les van fer un acte de dignitat. Convincent davant el món. Com també va ser un acte legítim proclamar la República de Catalunya divendres 27 d’octubre. Era legítim fer-ho. Vam votar l’1 d’octubre i es va guanyar, diguin el que diguin. I tots vam estar d’acord en que ara havíem, i hem de defensar, als nostres representants i les nostres institucions.

Foto de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno

Ho hem fet ? No. Aquest vespre els Consellers Joaquim Forn i Dolors Bassa van tornar de Brussel.les. I a la porta d’arribada de l’Aeroport s’han trobat un munt de periodistes i un grup d’ultra dreta insultant-los. I nosaltres on erem ? Recordo un altre fet, els nostres Consellers no tenen protecció policial. El govern del reino de espaÑa els hi ha tret. Ahir nit van ser tractats com a delinqüents, que no ho són.

 

Massa secrets, silencis, i no detallar amb claredat el què està passant. La gent hi és. I volem un Govern fort, i esborrar la paraula submissió i plegar veles. Si no plantem cara, com ho hem estat fent i ho farem, condemnarem els perseguits i empresonats a més persecució, i malgrat tot, per dignitat, per la nostra llibertat hem de protegir-los i crear situacions, fets, per a poder rescatar-los, Jordis, Govern i Presidenta i Mesa del Parlament. Per aquest motiu demanaria als polìtics més claredat per saber què poder fer i com.

Sempre recordo les paraules de George Orwell : La veritat és el més revolucionari dels actes per canviar una societat.

 

 

 


  1. Òc!

    A les paraules d’en Orwell hi afegeixo, com a complement, les de Jesús de Natzaret: “Si persevereu en la meva paraula, sereu realment deixebles meus; coneixereu la veritat i la veritat us farà lliures” (Evangeli segons Joan 8:31, 32).

    Atentament, i Maranatha!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.