Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Les platges – Nha Trang

Publicat el 20 de juny de 2007 per rginer

Vaig tenir un molt bon pensament d’acabar el meu viatge per Viêt Nam fent una estada llarga de sis díes a Nha Trang, a la costa del sud, capital de la província de Khan Hoa. És una ciutat de quasi 400.000 habitants amb una platja de 6 kms davant mateix de la població i moltes més al nord i sud, sense comptar les illes, més de 71 ! Finals d’octubre, novembre, desembre i potser gener, és època de pluges i les aigües dels rius es troben amb el mar i el color transparent es converteix en color marró de la terra i tot el que els rius arroseguen al mar.
Però Nha Trang és molt més que un lloc d’estiueg i turístic.
”’Podríem dir que podría ser una població ‘emergent’ de costa i amb voluntat de seduïr al turista. És possible que si no hi posen frè, es podría convertir tranquil.lament en una destinació d’aquelles que tots coneixem molt bé; ‘platja, sol, alcohol, festes, bon menjar’. Vaig llegir en un diari de Viêt Nam que ” cal anar en compte en transformar aquests paratges en cimenteres i no s’ha de destruïr el medi natural. Hi han exemples molt clars dels resultats d’aquesta política a Espanya” ¿¿??

Nha Trang és un port de pescadors important. També
exporta cafè, fruites, llavors de sèsam i sal. Les salines són especialment meravelloses. No vaig anar-hi, i ara m’estiro dels cabells, ja que el qui li agrada la fotografia, en aquestes salines té motius més que suficients per aconseguir unes imatges úniques. Vaig compensar-ho anant a veure l’estudi d’un fotògraf de Nha Trang que amb la seva Leica, i en blanc i negre, té exposades fotografíes de la zona d’una qualitat inigualable.
Una d’elles la tinc al menjador de casa.

A Nha Trang hi han temples de la cultura Cham molt interessants, ‘Po Nagar Cham’; també es pot visitar l’Institut Pasteur, construït per el Dr. Alexandre Yersin (1863-1943), probablement la persona que va arribar d’occident a Viêt Nam més estimat per els vietnamites.
Va nèixer a Suïssa i només arribar a Viêt Nam va aprendre la seva llengua i la parlava amb fluidesa. Va introduïr a Viêt Nam el cautxu i la quinina. Va descobrir el microbi de la plaga bubònica i va dedicar tota la seva vida als estudis de medecina. Actualment aquest Institut coordina les vaccinacions per la població del sud del país i fabrica vacunes com la de la ràbia i la encefalitis B, per exemple.
El museu conserva la biblioteca del Dr. Yersin, els seus apunts, estudis, els seus instruments d’investigació. Va voler ser enterrat a Nha Trang.
És interessant , també, visitar el Museu-Institut Oceanogràfic, fundat l’any 1923, per conèixer la fauna marina de la zona i tots els estris de pesca.

Però el millor d’aquesta Ciutat és veure com milers, sí, milers de persones, de totes les edats, dones, homes, noiets, noietes, es troben a les 5 del matí a la platja i al passeig i comencen els seus exercicis de gimnàstica. Uns altaveus col.locats estratègicament dóna les pautes dels exercicis a fer. Durant més d’una hora tot és moviment a Nha Trang, fins ben avançades les 6 del matí. Vaig comentar a Hai, el noi que m’acompanyava, que per fer gimnàstica al meu país hem de pagar.
Em vaig quedar fins la sortida del sol. Vaig esmorzar un pho boníssim i vaig anar al mercat.

Continuarem explicant coses de Nha Trang, de platges, d’activitats, d’història, costums, d’anar de compres, de l’ètnia Cham, de llegendes, de natura, de no fer res …….

En aquesta cabana a la mateixa platja i per descansar, vaig gaudir d’un massatge veritablement guaridor d’un estat d’ànim més aviat baix. Un petit luxe, però és un fet ben normal a Viêt Nam i a més a preus molt, molt barats.

”’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.