Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Els arbres de Hà Nôi

Publicat el 1 de juliol de 2007 per rginer

Arrel de la notícia que he llegit i se’ns va informar per la televisió, hi ha un gínjol de més de cent anys en perill al carrer d’Arimón, a Sant Gervasi. Han enderrocat una d’aquelles casetes senzilles del barri i ara construiràn habitatges d’aquells que només els rics poden comprar. Els veïns, amb tota la raó, defensen el gínjol, un arbre únic que encara es resisteix a desaparèixer de la meva Ciutat.
Permeute-me escriure ua mica sobre els arbres de Hà Nôi.
N’hi han molts i si comparem Hà Nôi amb la meva Ciutat, podem dir que hi han molts més habitants, carrers estrets, molts habitatges, voreres estretes, tràfic intensísim de motos … però els arbres no fan nosa.
‘Allà pels anys 1980 hi havíen com uns 200.000 arbres als carrers de Hà Nôi. Però segurament aquest nombre d’arbres s’ha duplicat o quadriplicat, arrel de la campanya que va endegar l’Oncle Ho: ‘ Cada família ha de plantar un arbre al començament de l’any’. I així ho van fer i ho segueixen fent.

Com la vida dels habitants de Hà Nôi transcorre majoritàriament al carrer, disfruten d’una ombra fantàstica que els dónen els arbres.

Els arbres de Hà Nôi, els dels carrers, dónen refugi als ocells migratoris que vénen del nord fred i cerquen escalfor.

No parlem dels molts parcs existents a Hà Nôi. Ara només parlarem dels arbres del carrer, del costat de les cases, de le cantonades, dels carrerons …… i no fan nosa. La gent se’ls estima, i per damunt de tot, les autoritats locals els protegeixen.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.