Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

# 155. Cap fred. Til-la. Nervis. Força. Conjurem-nos ! Actualització.

 

Avui 10 díes sense llibertat dels Jordis. Volem que tornin a casa.

És molt gros el que està passant.  Ara bé, en totes les manifestacions que he anat ( la última la de dissabte …. ja em perdo ), he copsat que cada vegada hi ha més i més gent absolutament convençuda que hem d’anar cap a la independència i bastir la República de Catalunya. Ningú es vol fer enrera, i aquest ningú estic segura que són ja més dels 2.000.000 de persones que van votar amb un SÍ contundent i clar.

No deixarem sols als nostres representants polìtics i per damunt de tot lluitar per l’alliberament dels dos Jordis, presos polìtics, diguin el que diguin els mentiders del reino de españan, perque són uns mentiders, molt mentiders, sense cap mena de vergonya i decència.

 

Eleccions ? sí, però les constituents. Declaració de la independència ? Sí, absolutament. Procés consituent ? Está més que clar. Preparats per defensar les nostres institucions ? A punt. Protegir el territori ? A punt.

Un molt bon escriptor, periodista i articulista, Juan Manuel de Prada escriu que Rajoy i companyia no s’han llegit els clàssics, Cervantes, Tirso de Molina, Quevedo, quan han decidit aplicar el 155 ……..   Pero todos nos advierten que, si como amigos son los más fieles, como enemigos son los más implacables y acérrimos. Los corteses catalanes, cuando están pacíficos son suaves, pero enojados, resultan terribles. 

I us recomano de llegir l’article al complet. Un llenguatge impecable i bonic i he après un mot que retrata molt bé als castellans ……..  Pero sucede que en España nadie lee a los clásicos, ni conoce su propia Historia, y así se explica tanto pichabravismo en la solicitud maniática de aplicar el artículo 155, que no va ser la panacea al problema catalán.

I no, ara mateix han informat, que el nostre President NO anirà a Madrid. Així ho ha decidit. I em sembla bé. No ho entenia que hi anés. A fer què ? Com em comenta un amic, molt amic, la seva presència podria interpretar-se com un ”desplante torero”, cosa que els espaÑols entenen perfectament. I no, no hi anirà.

Demà a la tarda Parlament i divendres matí  es votarà la declaració d’independència, i espero es tramitarà la Llei de Transitorietat, i es convocaran eleccions CONSTITUENTS, o almenys, és el que m’agradaria, però ja sabem que sempre hi han sorpreses, cops d’efecte. Aquestes eleccions sí, són les legitimes seguint el mandat de les eleccions del 27S15 i el referèndum de l’1O17.

Petita crònica del matí d’avui 26 d’octubre: I no …. No ha estat així. Esperant l’anunci del President per unes eleccions autonòmiques ??????  Ja ho he escrit abans  …  pero ja sabem que sempre hi han sorpreses, cops d’efecte. Però aquesta, senyor president, ha estat molt barroera. Ens ha enganyat, vostè i ja no sabem qui és qui l’han convençut. No ho sabem. Ara sí ho sabem. La negociació ha existit !! I  cada minut que passa canvia tot. Com diu un amic meu, en Hitchcock no ho hagués fet millor. La negociació depenent si es retira el 155 es convoquen eleccions. I com els espaÑols no retiran el 155, doncs res de res. I jo ja sé que si es convoquen eleccions no les acceptaré. Baixo a Plaça Sant Jaume.

Buuuuf. Ja no sé ni que dir ni que escriure. Si després de la compareixença del President hom pensa que la jugada és de geni, jo hi estic d’acord. Ara a veure què passa al Parlament. No hi ha volta de fulla, es proclamarà la independència i endavant les atxes, passi el que passi. Estem preparats.

 

Anem buidant el pot de la til-la i a punt per actuar. Molt més a prop, cada vegada més.

 

 

Ho aconseguirem, segur. Sí, ho aconseguirem, perque ho volem.

 

 

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.