El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Per què són necessaris els Can Vies: Cas pràctic

Deixa un comentari

Divendres passat, l’Independent de Gràcia recollia les dues informacions que em porten a escriure aquest apunt.

La primera fou una Carta al Director que transcric literalment, ja que recull totes les bases que fan de l’autogestió una alternativa imprescindible per a la bona gestió veïnal quan les administracions, ja sia per manca de recursos, ja sia per objectius polítics divergents, no actua.

La segona fa referència al tercer cas d’un esplai que és orfe de local de cara al proper curs.

Comencem però pel principi:

DISTRICTE VS. PAELLA GROGA
El passat dissabte 14 de juny es va organitzar a la Plaça Joanic una paella popular per presentar la Xarxa Groga de Gràcia i per defensar l’escola pública, catalana, laica i inclusiva. L’Assemblea Groga de Gràcia va demanar permís per fer-ho a la Plaça del Diamant, cosa que es va negar sense cap explicació convincent. Quan es va demanar l’ús d’electricitat, el districte va respondre que costaria entre 1.000 i 2.000 euros. Finalment, el mateix dia de l’acte, no arriba la tarima que ens van prometre que ens deixarien. Amb urgència, l’Ateneu La Barraqueta ens en va deixar una. També La Torna i els Tres Lliris ens han ajudat amb logística per poder fer l’acte. El bar Verema i Collita van ser molt amables de deixar-nos l’electricitat.

Amb aquesta actitud, l’únic que fa el districte és posar en evidència el seu esperit anti-democràtic. Són els ateneus i els espais de trobada els que al final mostren el seu suport a iniciatives de veïns i veïnes. Cada cop més, la gent ens hem d’espavilar per autogestionar-nos o bé per pressionar amb més força al poder i aconseguir el que volem. És l’únic llenguatge que entenen.”

La segona, com deia a l’entradeta, fa referència a un fet que sembla recurrent aquestes setmanes. I és que l’Esplai Matinada – Pòrtics és el tercer cas que m’arriba d’un esplai que es troba orfe de local pel proper curs.

I és que les administracions, amb la crisi vull pensar, no arriben a tothom. I l’autogestió i el suport mutu entre veïnes pot aportar a la societat tot allò que el Sector Públic és incapaç de fer.

Aquesta entrada s'ha publicat en 03a. Política el 27 de juny de 2014 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.