Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Vaga de metges: una vaga gremial i corporativa.

Rebo la comunicació de que per als dies 15 a 17 està convocada una vaga de metges a la sanitat pública. Segurament, els dirigents d’aquest sindicat groc (en el sentit de gremial, corporativista i elitista) que s’anomena “Metges de Catalunya” atribuint-se de manera innoble la representativitat de tota una professió, consideren que la població no en té prou amb les retallades a que els dirigents polítics estan sotmetent al sistema públic de salut i volen fer passar la gent per l’adreçador de suspensions de visites i intervencions que ja estaven condicionades per decisions que tots coneixem.
D’una manera o altra ens volen fer creure que la protesta deriva d’un suposat coneixement d’ulteriors retallades que s’haurien de concretar a uns pressupostos que, oh sorpresa, ells coneixen i nosaltres no! Això deien avui a la ràdio.
Però la realitat és que el que estan presentant és una plataforma inassumible per a l’administració que, en el fons només té un objectiu absolutament insolidari en el marc de la xarxa pública de salut: el conveni gremial.
Què demanen? En un moment en què a molts treballadors dels sector públic se’ls ha rebaixat el sou, demanen tornar als sous del 2010, recuperar determinats complements, passar els interins de 25 a 36 hores o a jornada completa (segons el centre)  i, aquí ve la mare dels ous, un conveni exclussiu pels metges, reivindicació llargament reclamada i que únicament pretèn que ningú que no sigui metge no pugui immiscuir-se en negociacions entre les empreses o l’administració i els posseïdors de la veritat absoluta. Per a mi, aquesta és la clau de la protesta.
Com a metge he de dir que rebutjo frontalment qualsevol acció que vagi dirigida a perjudicar encara més els usuaris de la sanitat pública, més encara quan sé amb tota certesa que les reclamacions només van dirigides a establir un sistema de castes que segmenti, encara més, els treballadors de la salut. El metge és només un treballador més. Qualificat, sí, però només un esglaó més de la cadena de l’atenció sanitària. Això pot condicionar, si es vol, diferències de sou, i això té la seva lògica: a més qualificació i responsabilitat és evident que pot correspondre’s un sou més alt. 
Ara bé, si volem que la relació empresa-treballadors sigui transparent, que els representants dels treballadors sàpiguen sempre a que s’han d’atendre, és imprescindible que tots els que treballem al sector públic de la sanitat, des dels portalliteres als directius, estiguem sotmesos a unes normes clares i evidents.
Separar, fragmentar per castes, els professionals només ens pot portar a facilitar l’obscurantisme en la relació laboral i afavorir xantatges de l’autodesignada casta superior sobre els gestors que teòricament haurien de conduir a bon port la nau de la sanitat.
 

  1.  Aquesta vaga dels metges, aquest treure pit, podria de ser l’espurna que hauria de fer reaccionar a tota la classe treballadora  i a la ciutadania en general. Cada col·lectiu ha de lluitar per lo seu. Això no els desqualifica. Tots podem seguir el seu exemple.
    Qui ha dit que no hi ha diners? Cada dia només en alçar-nos del llit, ja comencem a pagar impostos. On van a parar tots aquests impostos? En despessa militar, en AVE’s que ningú usa, en aeroports fantasmas, en la terminal de Barajas, … i perque els diputats del Parlament es neguen a aplicar-se una reducció del 5% del seu sou, entre altres?

  2. Estic convençut que aquesta vaga no engegarà cap espurna. No és una vaga dirigida a millorar la sanitat, només s’ha de veure la plataforma de reivindicacions. Serà també una vaga absolutament impopular, com la dels controladors aeris i per tant perjudicarà la imatge dels metges.
    I voldria que quedès clar que no estic generalitzant en parlar d’actituds. Em queixo del sindicat convocant, caracteritzat normalment per anar a la seva bola, i menystenint els sindicats de classe, dins els quals també hi ha metges.

  3. Sei attualmente analitica per Moncler qualcuno bassi coatsthat adattato? La tua anima gemella? Sig. o Destra signorina? Ti piacerebbe appercepire ampiezza all’acquisizione loro? Non preoccuparti! Non sto viaggiando per impostare con piumini moncler voi alcuni dei miei accompagnano (mi dispiace Johnno), oppure secondo voi abstract conoscenza per il comune analettico delimitata, o internet dating service. Ma, come chiunque sia l’amministrazione un accordo abbondantemente ammirato e amoroso con mia moglie Helen ammirevole, in teoria posso azione di aiuto. (Facciamo raggiungimento Helen legge che po ‘!) Così attualità sono i miei pensieri ow bel Moncler bassi cappotti donna. Se si acquista questi credibilità e la resa delle azioni adattato, io acquisisco si inclina uno molto adeguato accidentale di accettare il proprio PUNTO IMPORTANTE IN MANIERA MASSICCIA “amore della tua Maglione Moncler li fe!”: Signore, non può e non acquisizione Mr Right. Invece, diventano miss adattato e vi fascino diritto del sig. Signore, non è possibile e non l’acquisizione di Miss destro. Invece, diventano il signor adattato e vi fascino di Miss destro. Mi spiego. Non a nessuno di acquisizione. Noi corpi fascino che un incontro per chi attualmente ci sono. Se non sei attualmente allettante l’affettuoso di accettare che l’ambizione nella tua vita, concettualmente, è perché non sei l’affettuoso giubbotti moncler di accettare che stanno ammirando a? Quindi, se l’ambizione di sedurre il tuo partner in assoluto, diventano chiunque sia auspicabile. E di nuovo questa accettando vi apparirà. Il tuo adeptness di accedere e cambiare gli altri è limitata. Se si passa all’acquisizione della accettare dei tuoi sogni e realizzarli come voi, di nuovo ci si trova per un viaggio connesso e difficile. Chi se hai intenzione di convalescenza te stesso, da capo si inclina uno accidentale abbondante più grande di successo. Così come si fa diventare questa persona? Come si diventa destro Mr o Miss, in adeguamento al fascino la tua anima gemella? Tanto per cominciare, perché non programmare su queste tre aree: (1) Apprendista per essere felice. Rendetevi conto che la tua beatitudine non dipende da accettare questo rapporto. C’è un detto, “La felicità è aggiunto da altri, moncler piumini ma non dipende da altri in alto. ” Se non siete già felici, di nuovo un accordo non vi accoglierà con cosa vi state perdendo. Se si ‘re già felice, di nuovo un accordo adeguato sarà il fisico che la felicità. Quindi, se cercate beatitudine attraverso una relazione, non vi è acquisizione. Si carica di sbarazzarsi di astrazione della beatitudine premio “fuori “, nel vostro partner, o l’accordo che si condivide. Beatitudine è l’attivazione sonora te stesso, e boilerplate altro. Quindi in primo luogo, nella regolazione di diventare destro signor o signorina, ha intenzione di felice accettabile. (2) Apprendista di adulazione se stessi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.