El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

La bona noticia són els 11 i no els 72

Deixa un comentari

Aquesta setmana ha estat una setmana intensa en tots els sentits. Podríem dir que la setmana va començar divendres passat amb dues novetats de signe divers i revers que han donat un tomb especial als set dies següents, però a nivell de país també han vist com el Parlament premia l’accelerador o, si més no, donava un nou motiu per moure forrolla comunicativa.

Del què va passar dimecres a la tarda al Parlament, la rellevància no són els 72 vots a favor de fer via directe, ni els estirabots de ciutadans fugint d’estudi i de seu parlamentària. El més important és que, entre 11 i 22 diputades van decidir participar, tot legitimant-la doncs, en les votacions, tot i que uns quants d’aquest votants acabessin seguint les pases ciutadanistes un cop feta la votació.

Parlo per parlar, però la bona noticia de tot plegat és que, per fi, els partidaris del no en un hipotètic RUI (Referéndum Unilateral d’Independència) tenen veus que els defensen i que, entre d’altres, voten a favor de punts com aquest:

2. El poble de Catalunya té la legitimitat per a començar un procés constituent propi, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant, amb el reconeixement, el suport i l’aval de les institucions catalanes.

I això, si se sap portar, suposa la superació de la pantomima de les urnes de cartró que vam viure aquell 9 de novembre de 2014, d’infaust record per aquells que volíem un referéndum amb garanties suficients, amb campanyes argumentades per totes bandes i, sobretot, amb capacitat mandatoria i vinculant.

En qualsevol cas, el sentit comú ens continua dient que tenim pressa perquè la ilegalitat més injusta nia dins nostre.

Aquesta entrada s'ha publicat en 03a. Política el 29 de juliol de 2016 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.