El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

A la Feria amb menors de 5 anys

Deixa un comentari

Avui vaig a fer una d’aquelles coses que potser poden ser útils per a qualsevol persona que es plantegi baixar a Sevilla durant la Feria amb menors de 5 anys i sense caseta pròpia.

Si, se puede!

image

Abans d’entrar al lio farem un apunt sobre l’edició del 2017. I és que, si res no canvia, la Feria del 2017 començarà el dilluns 1 de maig. Però, el cas és que, per a consolidar aquesta data, faran un referendum.

La proposta a validar per les urnes sevillanes és que la Feria no comenci en dilluns, és a dir l’1 de maig, sinó en dissabte. D’aquesta manera, s’asseguren tenir dispositius (seguretat, ambulàncies, bombers) a ple rendiment en la cada cop més concorreguda preferia i que els fuegos recuperin un públic cada cop més migrat. Car, a Sevilla, dilluns és feiner i, si es fan dissabte, s’espera més concurrència.

Dit això, anem a donar quatre recomanacions, personals i per tant subjectives, sobre la Feria amb menors de 5 anys.

La Feria és immensa i multitudinària. Dues raons més que suficients per delimitar un terreny de joc on sentir-se còmode sense perdre’s la festa.

En aquest sentit, cal entrar pel Parque de los Principes on, ja d’un bon principi, els menuts xalaran amb els carruatges i els cavalls que, de dotze del migdia a vuit del vespre, volten i volten la Feria i desborden el pas pels carrers de Triana.

Un cop a lloc, cal anar directament allà on els menuts tenen el paradís: la calle del Infierno.

La calle del Infierno és una bullidera de quitxalla sobremotivada per les atraccions que s’hi congreguen. A la banda de l’esmentat Parque hi ha les infantils, un xic enllà les dels adults.

El nostre món es concentra doncs en el primer tram. Prepareu la butxaca i ha gaudir amb els rostres d’il·lusió, sorpresa i desig que es dibuixen en els ulls dels menuts.

image

Eps! Això us val amb quitxalla d’any i mig endavant, eh! No n’hi porteu de més petits si voleu que conservin la oïda.

Per viure la Feria més enllà dels cacharritos, el millor indret és la caseta pública i d’accés franc que rep el nom de Fiestas Mayores. Per a reconéixer-la només cal sortir de l’infern en direcció al Real i cercar la caseta blanca-i-verda més gran que veieu. És al número 13 del carrer Costillares.

La caseta té dos ambients: en el primer, farcit de taules i cadires, un petit escenari acull sis o set parelles d’improvisats balladors, sempre que no hi hagi algú tocant, és clar. El segon és el què domina la immensa barra i tauletes altes on fer el got de peu.

Seieu on pugueu i, en la mesura del possible, eviteu portar cotxets amb rodes grosses, la vostra paciència i els peus de la concurrència us ho agrairan.

Tot i que el Real de la Feria obra portes a les 12 del migdia, la nostra experiència recomana portar les criatures amb migdiada feta i el sol un xic baixat.

Enguany, els núvols han guanyat al sol i la pluja ha anat remullant l’ambient, però, en condicions habituals, només els sevillans de naixement són capaços d’aguantar la solana del migdia, fins i tot dins de les casetas.

Així mateix, amb nens no es pot escorre tot el temps de Feria. Cal anar-hi el temps just per a què la gaudeixin i no se n’afartin. I sempre combinant cacharritos i caseta.

En aquest sentit, i com deia abans, la caseta de Fiestas Mayores és de les més visitades pels més petits. És pública, és oberta i és davant per davant de l’accés a les atraccions per a menors de 5 anys.

A més a més, és punt de parada i fonda de geners i conductors de carruatges, és a dir, que els cavalls solen aturar-se just al davant.

Allà, dins Fiestas Mayores veureu que, cap a les 8 del vespre, corren truites i pinchitos entre les dents dels més menuts. És la manera d’allargar un xic més la festa i tornar a casa amb la quitxalla ben adormida.

Nosaltres no hem aconseguit passar de les deu de la nit, però, amb sort i bona mà, encara podeu aguantar fins a l’hora de la Ventafocs.

Salut i Feria!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.